Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Kolejne moje pytanie... tak wiem powinienem dać sobie spokój. Jak kod wpisać żeby room zmienił się na losowy po naciśnięciu enter. Ja mam w evencie enter: { sciezka;=choose(gr1pyt2,gr1pyt1) room_goto_next()=sciezka; } i wyskakuje błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 bo ty w ogóle nie rozumiesz, co ty wyrabiasz GML room=choose(gr1pyt2,gr1pyt); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jaklub nie bądź taki niemiły dla nowego w GML :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 sciezka;= a cóż to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 zmienna(ciekaw po co mu była) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 zmienna(ciekaw po co mu była) chodziło mi o ";" przed "=" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 też nie wiem :wacko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 GML room_goto(choose(gr1pyt,gr1pyt2)); tak najprościej. Nie jestem pewien czy room=x zmieni rooma na x. Wydaje mi się, że zmienna room używana jest przy warunkach. Edit: @all_up: Niezły offtop wam wyszedł. @lidzet: wydaje mi się, że kod nie działał przez średnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 wejdź w help i zobacz, czy przy room (room_index chyba w sumie) jest na końcu gwiazdka. jak jest, to jest to zmienna tylko do odczytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dzięki działa :) @Jaklub no czasami nie rozumiem ale jak się będę pytał to w końcu będę wiedział tyle co połowa forum XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 @gnysek: Help to rzecz tak banalna, że nie wpadła mi do głowy. Dzięki. Jakby ktoś później szukał: room - Index of the current room; can be changed to go to a different room, but you had better use the routines below. Tłumaczenie (dla niezapoznanych z angielskim): room - Numer aktualnego pokoju; Może być użyty do zmiany aktualneg pokoju na inny, ale lepiej, gdybyś używał poniższych funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi