Simonell Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 mam w objekcie player press space: if global.way='left' { image_index=bije_left } else { image_index=bije_right } a w release space: if global.way='left' { image_index=spr_idle_left } else { image_index=spr_idle_right } i niewiem dlaczego mi nie dziala dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Ale powiedz jaki błąd wyskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Żaden, po prostu niedziala i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Coś schrzaniłeś, na moje oko kod jest poprawny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Na jakiej zasadzie działa zmienna global.way ? Najlepiej jakbyś pokazał cały kod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 No właśnie. Jak dajesz skręt w lewo, to ustalasz, że global.way ma mieć string left? Lepiej operować na liczbach, ale to jak ty uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 dam wam plik .gm6 download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 spr_jump_right i spr_jump_left są identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Dzięki że mi powiedzialeś.A znasz rozwiązanie dlaczego niedziala mi ten kod?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 skoro sa identyczne to pewnie trzeba jeden z nich obrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Bo w if nie piszemy = tylko ==. Powinno być: if global.way=='left' { image_index=bije_left } else { image_index=bije_right } if global.way=='left' { image_index=spr_idle_left } else { image_index=spr_idle_right } Za następnym razem polecam lekturę helpa bo wbrew pozorom, nawet o takiej błahostce jest tam napisane (patrz roździały Expressions i If Statement) Poza tym, komunikat błędu o tym mówił, czemu o nim nie powiedziałeś? Nie musiałbyś dawać wtedy gry (w której i tak cały kod to Foxy Engine). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 aczkolwiek nie wiem czy wiesz ale = też zazwyczaj działa ? ale tylko w game makerze się z tym spotkałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 GM ma dziwną konstrukcję kodu w ogóle ;p . Czasami da się karygodny błąd i działa w porządku xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 to ciekawe bo ja zawsze ale to zawsze w IF dawałem = xD i zawsze działa xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Chodzi o to, ze w innych jezykach pisze sie w instrukcji if (x == y), tylko gml ma taka budowe, ze napisanie if (x = y) nie jest bledem. W kazdym innym wypadku taka linia oznaczala by mniej wiecej 'jezeli x zostanie pomyslnie przypisane do y'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 (..) w innych jezykach pisze sie (...) if (x == y), tylko gml ma taka budowe, ze napisanie if (x = y) nie jest bledem. (..) A wlasnie ze nie :P w purebasic mozna pisac jedno = :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 BP: po pierwsze niecaly kod jest z foxy engine bo troche sam napisalem, a po drugie w końcu to silnik Ale niestety i tak niedziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Zakol, odwrotnie. Nie 'jezeli x zostanie pomyslnie przypisane do y' tylko 'jezeli y zostanie pomyslnie przypisane do x'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi