sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Jak już kiedyś wspominałem, mam proxy w szkole z uwierzytelnianiem. Poprzednim razem nie było takiego problemu, jak jeszcze miałem xp, teraz nie wem czy coś sie zminieło czy co, ale mam win7, ustawiłem sobie proxy, net działa, skype tez itp. ale problem jest dziwny bo np. na ff i oprze nie działają strony takie jak gmail, poczta.fm, ipko.pl, na allegro tez nei mogę się zalogować. po prostu nic się nie dzieje gdy klikam na te storny, tak jakby nie reagowały w ogole. za to inaczej jest w IE, wszystko działo i w ogóle. w czym problem? Podkreślam, że nie chcę używać IE, więc dlatego mi tak zależy na tym żeby to wszystko działało na ff. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 proxy i ssl (bo to wszystko mają wspólne te strony)? pffff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 no dobra, ale jak to naprawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 usunąć proxy :) lub znaleźć proxy który obsługuje ssl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 jasne, bez proxy nie mam neta. jestem w szkole, korzystam z teog neta i muimsu miec proxe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 trudno. rozwiązanie już dostałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 wiec do zadne rozwiązanie. ale działało mi. a teraz na win 7 juz nie. i dlaczego na IE działa, a na ff nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Przecież Pieter Ci napisał, że twoje proxy prawdopodobnie nie obsługuje ruchu po porcie SSL :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 to dlaczego w takim razie, juz chyba po raz 3 to pisze, na IE wszystko działa? i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Więc pytanie dlaczego nie chcesz używać IE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 IE jest gorsze od niektórych polnych dróg(niekóre mają dziurę w dziurze). Tak od siebie dodam, że moja nauczycielka od informatyki twierdzi że nikt nic nie ma do gadania na temat IE i jego wadliwości dopóki nie zainstaluje wszystkich możliwych dodatków do niego, aby był bezpieczny. No ale to komiczne, aby było takie coś. To jak dostać samochód do którego trzeba dokupić szyby, mechanizm zamknięcia, alarm i zderzaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 IE jest.... nie dla mnie o, jestem przyzwyczajony do ff albo chromea, i w ogole IE... no wlasnie I am vader; ) dalej brak rozwiązania?: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Ale Informatyka trwa tylko 45minut, naprawdę nie wytrzymasz z IE? Zresztą wersje 8 czy 9 nie są już tak dziurawe jak wszyscy sądzą, aczkolwiek nadal na łatkę trzeba czekać dłużej niż w przypadku konkurencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 nie chodzi o infe. W szkole - to miałem na myśli ze w akademiku, więc jeszcze 5 tyg. jestem z proxy;p naprawdę nie ma rozwiązania ani wytłumaczenia dlaczego IE tylko to "obsługuje"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 IE jest gorsze od niektórych polnych dróg(niekóre mają dziurę w dziurze). Tak od siebie dodam, że moja nauczycielka od informatyki twierdzi że nikt nic nie ma do gadania na temat IE i jego wadliwości dopóki nie zainstaluje wszystkich możliwych dodatków do niego, aby był bezpieczny. No ale to komiczne, aby było takie coś. To jak dostać samochód do którego trzeba dokupić szyby, mechanizm zamknięcia, alarm i zderzaki. Jakie dodatki? O czym Ty gadasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 albo może podpowiedzcie czy da się jakoś wyciagnac z IE port SSL i adres, bo jakbym sobie ustawił w FF to by mi moze chodizło, no bo jak tam chodzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Port_protoko%C5%82u => 443 adres to zazwyczaj zmieniony protokół na https Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi