kt1117 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Jak będziesz chciał kupić tam lapka też dostaniesz. Może nie będziesz mógł wybrać procesora i takich drobniejszych części, ale cd-rom to chyba będziesz mógł sobie wybrać, a system to już na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja bym jednak wolał dostać laptop "Zrób to sam" :D Z drugiej strony Windows XP nie jest wspierany i raczej się go nie sprzedaje. Pewnie opylają resztki własne. Windows XP kosztuje 350zł? :D Według Allegro "Home Edition" (po co Professional) kosztuje 100zł :P Więc ciut taniej od tego co oferują u ciebie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Tylko jaki jest sens kupować 10letni system, który lada chwila i przestanie być wspierany? Jak kupować, to Sevena, ewentualnie Vistę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Robili testy w jakiejś gazetce o grach i wyszło na to że na 7 jest niższy FPS niż na viscie :( Testowali tam Crysisa i coś jeszcze, nie pamiętam już :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 @Marmot: Zdecydowanie sevena. Ojciec miał laptopa z vistą i to jest tragedia po prostu. Ta sama konfiguracja na siódemce- niebo, a ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja mam vistę, jak się umie skonfigurować ( trochę zabawy jest ;/ ), to jest fajna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Napisałem, że ewentualnie Vistę, bo jest tańsza od Sevena ;) . Sam posiadam Vistę i wiem, że nie jest to taki zły system jak wielu antyviściarzy mówi (a pewnie żaden z nich nigdy nie miał systemu nowszego od XP). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Napisałem, że ewentualnie Vistę, bo jest tańsza od Sevena ;) . Sam posiadam Vistę i wiem, że nie jest to taki zły system jak wielu antyviściarzy mówi (a pewnie żaden z nich nigdy nie miał systemu nowszego od XP). Nie, ja miałem viste 2 dni, a dlatego 2 bo po tych dwóch dniach komputer nie nadawał się do uruchomienia. Pierwszy dzień był w miare, poza długim ładowaniem systemu było ok poza wolną pracą. Drugiego dnia naszło mnie by pograć w hexena. Właczam hexena, jakiś miałem error, zwiecha komputera nic sie nie dalo zrobic. Resetuje kompa. Wlaczam pc i za chwile mam jakiś menadżer wyszukiwania błędów czy jakoś tak (nie pamietam dokladnie bo viste mialem rok temu), to było zanim załadował się komputer tak by sie zalogowac. Ok patrze na to cudo niby cos szuka... No i zwiecha w tym także. Czekam 10 min, nie rusza wcale. Daje znowu reset. Właczam a tu jakas informacja ze system jest uszkodzony i trzeba na nowo zainstalowac. Geez, toż to gówno nie system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Dziwne, że nie którzy mieli problemy z Vistą, a ja nie. Po prostu, trzeba się nauczyć korzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Trzeba przywyknąć do tego, że im nowszy system, to starsze oprogramowanie może nie działać. Z XP było podobnie, że część programów działających na Windows 98 nie działała na nim, a mimo to był używany. Zresztą, używam już Visty od dwóch lat i jestem zadowolony. Miałem z nią tylko jeden większy problem, który ostatecznie okazał się być powodowanym przez oprogramowanie, co zdołałem szybko naprawić poprzez odinstalowanie pewnego programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja mam vistę odkąd mam lapka :) Lapka mam jakieś 1-2 lata :D Na początku trudno było, nie znałem się więc wydawało mi się normalne, że gry chodzą jak chodzą. Potem poszukałem, pobawiłem się, pogrzebałem i teraz wiem co i jak żeby działało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Tu nie chodzi o oprogramowanie według mnie. Moje doświadczenia z vistą są takie, że obciążała mi sprzęt niebotycznie w dodatku będąc niespecjalnie innowacyjnym systemem. Siódemka jest o wiele bardziej sprawna i "świeższa". Z resztą tempo prac nad tym system coś o viście jednak mówi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Jeśli chodzi o system to tylko 7 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Polecam zainstalować Ubuntu zamiast windowsa, wtedy każdy do 2000 będzie dobry. Na moim Vaio (za 3000) Ubuntu śmiga z wszystkimi efektami graficznymi z palcem w dupie i zostaje mi jeszcze jakieś 80% ramu. Windows... no działa, ale nie mozna powiedzieć, że jest szybki (4gb ramu + intel i5 2.27Ghz x64 4 rdzenie + radeon 5650 HD z 1gb ramu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Windows... no działa, ale nie mozna powiedzieć, że jest szybki (4gb ramu + intel i5 2.27Ghz x64 4 rdzenie + radeon 5650 HD z 1gb ramu).Whoa :-o Dziwne, u mnie na Eee Pc 1015PE ( http://www.asus.com.pl/product.aspx?P_ID=ymgu9dBCiMSvFwgn ) Windows 7 Professional działa nieźle, spokojnie nadaje się do pracy. Za to na stacjonarce (i5 760 2.80 GHz, 4 GB DDR@2000MHz, HD5850 1GB) śmiga aż miło :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 12 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 No nie wiem, ja mam Home, ale ustrojstwo potrafi przywieszać programy. W pracy na 1GB notorycznie mi zawiesza Firefoxa i Netbeansa - po 3-4 razy dziennie każdego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Bo Home'a się nie używa no proszę was... Jak już używać Windowsa 7 to Ultimate x64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Listopada 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Ale taki system dostałem z laptopem, a nie stać mnie na upgrade do Pro (znaczy uważam, że 600 złotych za kilka dodatkowych bajerów to marnowanie siana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 no zapomniałem że są ludzie używający oryginalnych windowsów : o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi