Easeful Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Jak się w ogóle robi coś w javie? Bo chciałbym się nauczyć, może w przyszłości grę sobie zrobić na komę. Znacie jakieś kursy? I czy jest może jakiś "mod" do javy, że można łatwiej robić, tak jak w gm np? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Javy uczyłem się z tego kursu: http://www.informit.com/library/content.as...rs&seqNum=7 Świetny jest :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Grę na komę można zrobić nawet za pomocą GM'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 a jak :o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Zelman, fail. Znajdź program który skonwertuje ci poprawnie gmk -> jar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 no właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Javy uczyłem się z tego kursu: http://www.informit.com/library/content.as...rs&seqNum=7 Świetny jest :) . Ale to jest przecież Tutorial JavaScript a nie Java. @topic Zainstaluj JDK i JRE wersję SE ( SE - standardową ) oraz NetBeans IDE ( pierwszy download button. ) Tutaj masz jak napisać pierwszą aplikację: http://download.oracle.com/javase/tutorial...a/netbeans.html Więcej tutoriali tu: http://download.oracle.com/javase/tutorial/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Ale to jest przecież Tutorial JavaScript a nie Java. LOL, Sry nie wiem czemu wydawało mi się, że o JS chodzi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 @Zelman: Jak? Pierwsze słyszę o takiej możliwości (chyba, że masz na myśli to co ma dopiero wyjść, że na iPhone będzie się dało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Grę na komę można zrobić nawet za pomocą GM'a nie da się gjava jest stara i jest na zwykłą javę, nie komórkową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 to mnie wkręcili :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Nic nie zastąpi dobrej książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dokumentacja jest lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Nic nie zastąpi dobrej książki. Czemu? Ja problemów z nauką C# z całym .NET nie miałem problemów, a książki żadnej nie potrzebowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Czemu? Ja problemów z nauką C# z całym .NET nie miałem problemów, a książki żadnej nie potrzebowałem. Moim zdaniem książka jest lepsza a raczej najlepiej książka + jeśli jakieś problemy to szukamy w googlach. Często artykuły pisane są przez osoby mało kompetentne, źródła niepewne a podejście autora do tematu różne od ogólnie przyjętej konwencji(np: polimorfizm jest be.. bo wolny). Jakby wszyscy co uczą się c++/c#/java przeczytali jedną porządną książkę i przerobili all ćwiczenia to nie było by tyle głupich tematów dotyczących podstawy języka. Pewnie, że jak ktoś zna c++ perfekcyjnie czy np c# to do nauki javy sieć wystarczy bo osoba, która ma już doświadczenie wybierze odpowiednie źródła. Osobiście i tak wole książki na necie zawsze coś rozprasza uwagę ;) Dokumentacja jest lepsza. Jak jest to dobra dokumentacja to tak(np: Unity). Kiedyś dostałem dokumentacje do jakiegoś ds'a czy podobnego cholerstwa i dokumentacja wyglądała jakby ją napisały setki osób gdzie każda miała swój punkt widzenia(inny przykład to mono, przynajmniej dla mnie paskudna dokumentacja). Co do tematu jeśli myślisz o tym poważnie polecam Java. Podstawy. Wydanie VIII prawie 1k stron ale świetna pozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Świetną dokumentację ma Qt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 19 Października 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Książka nigdy nie zastąpi dokumentacji, ale w jednej rzeczy jest nieporównywalnie lepsza. Mianowicie przyśpiesza czas nauki, bo zawiera zazwyczaj lepsze objaśnienia i przykłady. Książka i dokumentacja po prostu ładnie nawzajem się uzupełniają. Ja wolę jednak zacząć naukę czegoś nowego od książki, a potem korzystać z dokumentacji, albo jeszcze lepiej - w miarę czytania książki i poznawania nowych zagadnień - na bieżąco porównywać z dokumentacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi