odnetniN Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Witam jestem nowy na tym forum ,mam pytanie co jeszcze potrzebuje jesli robie grafike 3d(3dsmax) i 2d (Flash) zeby stworzyc jakas gre ,chodzi mi dokladny opis ,czyli jesli mam obiekty 3d gotowe to gdzie moge je uzyc?? z gory dzieki za odp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zassaj sobie Marzipana, tam wrzucasz obiekty 3d, a program generuje Ci kod, który wkelejasz do GMa. Później to już tylko wiedza na temat tworzenia gier w 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Jest taki Engine Irrlicht, z pomocą C++ stworzysz tam naprawdę dobre gry, a jeżeli umiesz robić dobre obiekty 3d to masz za sobą już połowę sukcesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 e to super :D dobrze ze znalazlem te forum :) dzieki wszystkim poszukam tego programu ,czyli dobrze zrozumialem ze jak robie 3d i naucze sie Irrlicht'a to moge stworzyc jakas gre?? PS:nie nawidze programowania wiec bedzie ciezko ,ale sprubowac zawsze mozna:D:D Edit: mam Marzipana a sa do tego jakies tutoriale? najlepiej PL :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Niestety nie ma :P To amatorski programik :) Możesz szukać jeszcze na oficjalnym forum jakichś porad, ale tam wszystko jest po angielsku. BTW. http://forums.gamemaker.nl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 cos jest nie tak z tym marzipanem albo za stara wersje mam:/ poniewaz on czyta pliki .3ds a ja ze swojego 3ds maxa 8 posiadam pliki .max :/ ps:wiecie moze gdzie moge znalezc tego Irrlichta? moze na nim uda mi sie cos zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 cos jest nie tak z tym marzipanem albo za stara wersje mam:/ poniewaz on czyta pliki .3ds a ja ze swojego 3ds maxa 8 posiadam pliki .max :/ ps:wiecie moze gdzie moge znalezc tego Irrlichta? moze na nim uda mi sie cos zrobic. Ty zapewne zapisujesz model, wyeksportuj go to będziesz mógł wybrać rozszerzenie 3ds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 ps:wiecie moze gdzie moge znalezc tego Irrlichta? moze na nim uda mi sie cos zrobic. http://irrlicht.sourceforge.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Poza tym, o ile wiem, to do samego Irrlichta też potrzebujesz modeli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 I też w 3DS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 no to wypas bo tylko na 3ds umiem modelowac :) na inych nawet nie prubowalem :D:D ps:dzieki za pomoc :) ,jak cos niebede wiedzial to sie jeszcze odezwe,albo zobaczycie jak ida prace :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Miałem na myśli, że format pliku 3DS ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odnetniN Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 szczerze mowiac to nie kapuje ani irrlichta ani marzipana:/ w marzipanie jak wrzucam model to go nawet nie widac tak ma byc?? i czy w marzipanie posluguje sie scryptami?? a w irrlichcie nic nie zalaczylem oprocz gotowych demek:/ jak wejsc w program?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Irrlicht to nie program, tylko silnik i piszesz w nim posiadając kompilator C++. Lepiej posiedź w GM. Wrzucasz model do Marzipana, dajesz później Convert to GM 6.0 i dajesz do Game Makera. Musisz pamiętać, że 3D jest już trochę bardziej zaawansowane i bez podstaw programu nic w nim nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 No i jeszcze jest zabijający cenowo 3D Game Studio. Coś jak Game Maker, ale lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 3d game studio to coś jak gm? hmm, bardzo uproszczony opis ;] faktycznie cena jest "nieco wygórowana", ale oddaje możliwości programu. i gdybym miał kupować jakieś pełne studio do tworzenia gier to właśnie byłoby to 3dgs ;P a tak to jestem zmuszony korzystać z ogre3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 A takie małe pytanko da rade jakoś zapisać modele w formacie 3ds? Bo w 3ds max'ie 8 mam tylko formaty .max i .chr jest jakiś konwerter?A z tego co słyszałem to autodesk nie opublikowało formatu .max! EDIT: BP dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 Cobra: zobacz post Vardiego w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi