Matthew Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Tak się zastanawiam kto w jakim stopniu jest wtajemniczony w GameMaker tzn. jak dobrze umie robić w nim gry? Napiszcie w skali 1-6. Proszę wziąść pod uwagę ilość skryptów używanych do gier, jak dobrze orientuje się w GameMaker, ile zrobił gier i jak je ocenili. Grafika nie wchodzi w grę (no trochę). Bądźcie szczerzy! (w jednym temacie ktoś wypisywał o swoim świadectwie wygórowane oceny) Opisujcie według wzoru: ocena 1-6 lub ocena klasowa (niekumaty, amator, kumaty, Spoko gość, Cool gość, GMistrz) Komentarz (opcjonalne) Co zamierzasz? Co jest do poprawienia? Podsumowanie (opcjonalne) np. 4- lub niezbyt spoko gość Zrobiłem dużo gier, oceniali je średnio: "fajne ale..." lub "takie sobie ale mógłbyś..." lub "głupia ale jedynym atutem...". W GameMakerze orientuję się średnio: znam podstawowe i trochę zaawansowanych funkcji ale nie orientuję się w skryptach w dostatecznym stopniu (nie znam się na tym języku, wole Object Pascal) i nie wiem o co chodzi w tych partykułach (particles). Zamierzam robić gry ze ściąganą grafiką, bo moja nie jest najlepsza. Zamierzam też zagłębić się w skrypty i trójwymiarowość moich gier. Muszę poprawić grafikę, zadbać o mniej bugów, używać więcej skryptów i jeść dużo wapnia!!! Moje gry są fajne ale grafa obniża ocenę o 2 :crying: Mam nadzieję że to fajny temat *U* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Oceniam się na 6+. Może być? Jestem debeściak, bo to ja stworzyłem GM'a (wersja oficjalna jest dla zmyłki). :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 a ja jestem AMATOR :P to nie żart! to czyściutka prawda :P poza tym -> moje zdanie na temat topicu: :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Może lepiej zrobić quiz ze znajomości Game Makera ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja to chyba kumaty ;p BTW, nie powinna się liczyć ilość zrobionych goier, tylko jakość =P BP: A czyż takowy nie istnieje? Zrobił go jakiś bijlboy, czy jakoś tak =D No i jeszcze quiz Ranmy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dark: mam na myśli, żeby zrobić taki quiz. Można przecież wspólnymi siłami. Ja mogę napisać silnik, ew. skrypt żeby podsyłać mi pytania i już ;p . I tak nic nie mam teraz do roboty :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 No w sumie ja też, oprócz mojego SDS'a. Mogę więc pomoc :) Ktoś jeszcze chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 To moze od razu zrobic osobny dzial GMClanu, pt. 'Jak dobrze znasz GMa' z losowymi pytaniami, ktore bedziemy umieszczac w tym topicu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 tiaaa pomysl dobry! :D A co do tematu to moja znajomosc gma jest tak wysoka, ze nie miesci sie w tej twojej żałosnie niskiej skali :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 !!!1one jestem debeściak we wszystkim! o każdej porze LittleFish wam pomoże XD a tak serio to X_X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja oceniam się na jakieś 3 (zapewne za wysoko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 A tak w ogóle co do znajomości gm'a innych osób, to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dla mnie znajomość gml i wogule to tak 3+/4- Ps.Ranmus.dla ciebie niema rzeczy niemożliwych :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 xD Lol. Lool xDD Temat bez sensu. Closet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Temat bez sensu. Closet. Tymon, jesteś brutalny. Wiem, ale jak długo można tolerować takie głupoty, nio? :P Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 hmm żadnego z was na tym zdjęciu nie rozpoznaję niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 hmm żadnego z was na tym zdjęciu nie rozpoznaję niestety... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ranma, twoje obrazki wymiatają. :D Zwłaszcza "Who Fuckin' Cares". :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 dobra bo temat zamknięty a my go roztrząsamy. Swoją drogą ranmus ma wiele wcieleń i zawsze wychodzi ładnie na zdjęciach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi