pawelyoy Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Witam zrobiłem sobie gre piłke nozna ale mam kłopot z drugim duchem poniewaz niewiem jak ustawic aby odbijał piłke ustawilem takie same opcje co pierwszemu duchowi i nic co radzicie zrobic , pyt2 gdzie jest ten obiekt obj_menu w create,step,draw,itp? a i jak obslugiwac program Action Decoder 1.0 z góry dzieki i pozdro pawelyoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Moze napisał byś więcej szczegułów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelyoy Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 chodzi oto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2af012d4cf25cd63.html zeby dobł ta pilke i zeby duchy zderzały sie tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Przy kolizji ducha z piłką: other.direction = point_direction(x,y,other.x,other.y); other.speed = 5; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelyoy Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 a gdzie mam to wpisac? poniewaz od wczoraj dopiero zacząłem Używaj dużych liter i polskich znaków, a także stosuj się do zasad pisowni. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 O boże odsyłam cię do FAQ ! :P EDIT: Tymon, on pewnie jeszcze w kolckach tą gre robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Czytać! Przy kolizji ducha z piłką...No. EDIT: Tymon, on pewnie jeszcze w kolckach tą gre robi...To niech się uczy na GML. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelyoy Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 dziekówka tymon doszłem jusz do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Moho EDIT: Tymon, on pewnie jeszcze w kolckach tą gre robi... Ja zrobilem cale Bouncy 2 w klockach i sie nie chwale... Eee... co to ma do tematu? Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelyoy Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 a jeszcze jedno jak ustawic aby graczem 2 byl komputer? i w show the game info jak wpisac tekst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Nie powinienem Ci odpowiadać za karę. Ale znaj moje miłosierdzie. :] A za co ta kara? Nie stosowanie się do wymogów regulaminu i moderatorów, co objawia się w braku ortografii i ogłady oraz pisaniu 2 postów pod rząd. A to i tak nie koniec listy... Game Info edytujesz w programie. Prawie na końcu drzewka z zasobami gry. 'Ustawia się' drugiego gracza jako komputer trzeba tak wpisując mu dużo algorytmów itp. Dla odbijania, biegnięcia za piłką, podań... kapujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelyoy Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 algorytmy zaduzo matmy Warn. Widać za co. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 algorytmy zaduzo matmy Warn. Widać za co. Patrysław Przesadziłeś. A myślałeś, że tworzenie gier to co to takiego? To tylko algorytmika z matematyką tudzież fizyką itd. (nie licząc oprawy audiowizualnej, ale wiesz, same rysunki jak i fabuła nie będą działać.). XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 chyba że grasz w karty, to tam rysunki wystarczą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi