Jakim Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Chciałbym, aby mój program załadował czcionkę do katalogu czcionek w folderze "windows". Jest tylko jeden problem: jak pobrać ścieżkę dostępu do katalogu Windowsa (w każdym systemie może być inna)? Czy można ją znaleźć w rejestrach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 11 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 Czcionki to w GM możesz dać z indexu Fonts on tylko i wyłącznie pobiera je z katalogu Windowsa. Potem czcionkę wywołujesz odpowiednią do tego komendą... No chyba że ty jednak chcesz to jakoś inaczej robić. EDIT: Źle przeczytałem... chcesz aby ZAŁADOWAŁ do tego katalogu z czcionkami... Niestety nie wiem =P Niech admin usunie tego posta... EDIT_2: Ścieżka dostępu w rejestrze do folderu z czcionkami to: Root : HKEY_LOCAL_MACHINE Klucz : SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts Może to pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Tylko nie każdy ma WINDOWS NT i to też trzeba wziąść pod uwagę ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 ale na xp też chyba w tym kluczu jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 No wiadomo, przecież XP to też NT i tylko takie systemy microsoft produkuje teraz. Win98 można olać, zbyt zabugowany itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Win98 można olać, zbyt zabugowany itd. Ale jeszcze sporo ludzi z niego korzysta, bo na wielu maszynach działa lepiej niż np. XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 X_x ? Łół. Schiz. 98 lepsze niż XP :D Zresztą... Ja z Windą dałem sobie spokój (tzn. korzystam głównie z Fedory) jakiś rok temu ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 13 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 OK, dzięki. W rejestrach nie lubię się bawić, żeby niczego nie namieszać :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 X_x ? Łół. Schiz. 98 lepsze niż XP Nie wszyscy mają komputer z dwoma procesorami -_- . Jak ktoś ma np. 400MHz, to lepszym rozwiązaniem jest 98. Poza tym, osobiście dużo bardziej wolę 98 od XP, mimo, że nie mam jakiegoś tam kaszlaka ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak ktoś ma 400MHz to niech sobie zainstaluje windows 2000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Nie wszyscy mają komputer z dwoma procesorami -_- . Jak ktoś ma np. 400MHz, to lepszym rozwiązaniem jest 98. Poza tym, osobiście dużo bardziej wolę 98 od XP, mimo, że nie mam jakiegoś tam kaszlaka ;p . Tak... i mieć przy okazji 50 tysięcy dziur w tym głupim systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Yep. Ale już nie wliczając bugów tej starej gałęzi, to przecież bierze się jeszcze strukturę systemu. A ta jest bardzo przestarzała i nie nadaje się do aktualnych zastosowań. Poza tym: http://pclab.pl/news20425.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi