JaroPL Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Tytuł: tytuł gry Stick Jump Gatunek: gatunek platformówka Opis: Królestwo irmi Po długiej wojnie z Chanatem zwycięża.Jednak Chan Zdołał uciec do podziemi i wynająć czarnoksięcia,który Wyczarował Dziwne istoty Sthick w poszukiwaniu diamentów wikła się w tą historie i żeby przerzyć musi zabić Chana i złego czarnoksiężnika https://gmclan.org/up6550_4_Thick_Jump.html Rozmiar:0,99 KB Programowanie:JaroPL Fabuła: JaroPL Grafika: Jaro PL Uwagi:To moja pierwsza gra więc prosze o litość Jeszcze ją dopracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Bez screenów nie pobieram... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 starałeś się wogóle?bo nie widzę animacje?ciągle idzie porusza się w prawą stronę chociaż skręcamw lewo,mogłeś zrobić choć 2-klatkowa animacje ognia. grafa-nie pasuje i widać że grafa do siebie nie pasuje, i zostało do gry napchane pełno przykładów. 1/5 I PAMIĘTAJCIE-NIGDY NIE WRZUCAJCIE PIERWSZYCH GIER Programowanie:JaroPL Fabuła: JaroPL Grafika: Jaro PL coś nie wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Hmm... Jak na pierwszą grę nie jest źle. Jedyne wady to brak muzyki, mało dynamiczna rozgrywka, grafika nie jest twoja, autorami grafiki jest Mark Overmars i twórcy gry Kirby: Nightmare in Dreamland. Nawet nie dałeś innej animacji przy chodzeniu w lewo. Mimo wszystko, w miarę starannie jest to zrobione. Dam ci 3... Albo nie, ze wzgledu na to, ze ty zrobiles tylko niecale 10% (sory ze zawyzam) to dostaniesz 2, bo przynajmniej sie to jakos trzyma kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Nie chcę nic mówić, ale KTOŚ MI POD*****YŁ AVATARA! No to już jest DNO. A gra sama w sobie jest... smutna.W(hy)TF są "OPCJE" w głównym menu? Grafika = ZUO! Czemu nikt nie chce zrobić sam sobie grafiki? Koleś, przykładaj się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 On ci zabral avatara, a ty zabrales avatara twórcom gry którą wymieniłem w poprzednim moim poście :jezor: Więc sie nie gorączkuj, ciesz sie ze grasz w jego grze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ezlur Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 ...rozgryzłeś mnie. :] Nie, chodzi mi o to, że ja tu się męczę pół godziny nad zaanimowaniem Meta Knighta, a tu: "surprise, uzyje twojego avka w grze, nawet się nie spytam, bo i tak mi pozwolisz". No i weź tu się nie zdenerwuj... A tak btw. to ten sprite pochodzi z Kirby: Superstar ze SNESa, albo raczej z jego remake'a na DSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 2 Czerwca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Wrzym! Wrzum! Marchewka! Thick Jump Tytuł: tytuł gry Stick Jump Rozdwojenie jaźni? Gatunek: gatunek platformówka Gatunek gatunek... Królestwo irmi Po długiej wojnie z Chanatem zwycięża.Jednak Chan Zdołał uciec do podziemi i wynająć czarnoksięcia, Co to jest "czarnoksiążę"? Książę murzyński? który Wyczarował Dziwne istoty Sthick w poszukiwaniu diamentów A, teraz autor pogodził ze sobą wytwory obu stron swojego rozdwojenia. Stick + Thick = Sthick. (Szkoda, że nie Schtick...) W każdym razie rozumiem, że ten Murzyn wyczarował Sthicki w poszukiwaniu diamentów? wikła się w tą historie i żeby przerzyć musi zabić Chana i złego czarnoksiężnika Całą tę fabułkę (i jej ortografię oraz interpunkcję) można określić tak: trzy małpy, dziesięć minut. Przy czym małpy są na głodzie narkotycznym. Popatrzmy sobie na ten wytwór wyobraźni, grą nie wiedzieć czemu zwany. W menu opcja "opcje" nie działa, tak więc wybieramy "graj". Co my tu mamy. Avatar Ezlura - Meta Knight, uwięziony wśród grafik z GMa. Meta Knight, bidulek, nie umie się zatrzymać i cały czas drepcze w miejscu (nawet w powietrzu macha nogami jak najęty). Co więcej, nie może nawet się odwrócić w lewo. Umie za to wyjść poza ekran i wypaść z gry. Umie także zaczepiać się kawałkami swojego sprite'a o ściany albo też blokować się na nich. Jak ja kocham nieregularne sprite'y z zaznaczonym "precise collision checking". (Kocham, więc biję.) Wrogiem Meta Knighta jest jakże straszny duch, który porusza się w losowym kierunku - bywa, że porusza się w lewo, przez co od razu wylatuje poza ekran i tyle go widzieli. Niezrażony tym bynajmniej Meta Knight zbiera diamenty, dające punkty. Oczywiście, większość diamentów i tak jest niemożliwa do ominięcia, więc po co w ogóle w grze punktacja, skoro i tak każdy gracz zdobędzie nie mniej niż np. 40 punktów? Podsumowując: gra do chrzanu. Usiądź i zastanów się nad tym, co powiedziałem. Popraw wszystkie błędy. Wywal diamenty albo też lepiej przemyśl ich ustawienie. A tak poza tym - może i recenzja nudna, ale to dlatego, że ta platformówka nie ma w sobie NIC, ale to NIC ciekawego. Skakanie, unikanie wrogów, zbieranie rzeczy, niewpadanie do dołów - wszystko to jest nudne jak flaki z olejem, bo widzieliśmy to już po tysiąc razy. Dodaj coś oryginalniejszego, albo w ogóle zrób inną grę, bo granie w kolejną taką samą jak inne platformówkę nikogo w dzisiejszych czasach nie rajcuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Regulamin nakazuje wstawienie screenów, inaczej przerobimy razem Zbrodnię i Karę :P masz czas do konca tego dnia (czytaj: 2.06, 23:59) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Screen'y albo nie ściągam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Grafika: Jaro PL Co takiego?? Przecież odrazu widać, że ściany, potworki, diamenty są jeżeli się nie myle z Game Makera 7. W katalogu głównym Game Makera był folder sprites, w którym były właśnie takie rysunki. Co do gry nic ciekawego. Zwyczajna platformówka. Zbieranie punktów, kuszenie o potworka i nic więcej. Dam 2+/5 za to że to twoja pierwsza gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Troszku zalatuje tym dzieckiem, które Nikas wygonił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 @Korodzik: Chciałem powiedzieć "starzejesz się" ze względu recenzję poniżej twojego normalnego poziomu komentarza, gdyby nie wytłumaczenie na końcu (z tym się zgodze :P) @Arekadiusz: Graficzki były też w GM 5. Wiem bo kozystalem z tamtej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Dawaj Screeny, dziadzie, i grafiki nie są twoje! Po opisie widzę że gra beznadziejna (przynajmniej fabuła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 No Korodzik spoko ale już trochę mniej zabawnie, ale jak wytłumaczył dlaczego no to cóż... :) A samą grę zaraz sprawdzimy. Na razie po prostu sam zerżnięty awatar Ezlura który nawet nie umie chodzić w lewo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 jeden wielki szajs... na samym początku robiłem lepsze gry niż to coś 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Stary, trzeba było oszczędzić nam tortur i nie publikować tej, jakże nie dorobionej, gierki. Uwagi:To moja pierwsza gra więc prosze o litość No i co z tego? Wrzucasz, więc szykuj się na krytykę i mieszanie z błotem. Jeszcze ją dopracuje Najpierw dopracuj, potem wrzucaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Powiem krótko GÓ&%O..a mówiłem że poziom gier leci na ryj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Adrian to ludzie którzy robią gry (nie chce nikogo obrazić) schodzą na psy... TOPIC: NO gra jak gra zagrałem i mi się nie podobało no ale masz to 2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Brak muzyki ? Dlaczego postać cały czas się rusza gdy stoi ? Grafika mało urozmaicona. Fabuła jakaś dziwna. To jest pełna wersja ? bo na taką nie wygląda nawet nie działają opcje w menu głównym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Dlaczego postać cały czas się rusza gdy stoi Dlaczego postać cały czas się rusza gdy stoi aha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Dawka, o co Ci znowu chodzi... on ma rację... Postać nie powinna się poruszać stojąc w miejscu, nie mówimy tu o przemieszczaniu się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi