TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 jak napisać echo? void echo ( string $str ) ? echo: $str ? echo $str ? bo żaden sposób nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 a średniki masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 $str = "Abcdef"; echo $str; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 mam i średniki i wcześniej zdefiniowaną zmienną E:Wsadziłem na serwer i wyskakuje: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/virtual/mare.cba.pl/glos/index.php on line 17 a w linii 17 mam $array=explode("/n",$plik);[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 "\n" ? Btw. powiedz, co masz w 16 może tam być błąd (a dopiero 17 linia czyni go błędem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 w 16 jest pusto dopiero dalej jest: $plik=file_get_contents("ip.txt") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 No, a średnik? Głupie nawyki z GML. Po każdej funkcji stawia się średnik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 mam tak: 10.<?php 11.$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; 12.///////////////////////////////////// 13.//glosowanie 14.///////////////////////////////////// 15.$plik=file_get_contents("ip.txt"); 16. 17.$array=explode("/n",$plik); 18. 19.foreach ($array as $ip) 20.{ 21.if $ip ==$_SERVER['REMOTE_ADDR'] 22.{ 23. echo "ty juz glosowales!"; 24.} else { .... i błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting '(' in /var/www/virtual/mare.cba.pl/glos/index.php on line 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 może: if ($ip==$_SERVER['REMOTE_ADDR']) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dacus Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Proponuję się nie męczyć w notatniku i zainstalować np. NetBeans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 może: if ($ip==$_SERVER['REMOTE_ADDR']) ? Dokładnie. Błąd parsowania: błąd składni, niespodziewany T_ZNAKOWY, spodziewano '(' w /var/www/virtual/mare.cba.pl/glos/index.php na linii 21 Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting '(' in /var/www/virtual/mare.cba.pl/glos/index.php on line 21 Podstawy angielskiego się przydają (większość błędów zawiera te same słowa: syntax error, expected i unexpected, zatem znajomość się na 4 słowach kończy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 T_VARIABLE = T_ZNAKOWY Ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 29 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ah, VARCHAR przeczytałem. Akurat dłubałem w MySql, oczywiście T_ZMIENNA. To tylko dowód na to, że ostatnio jestem przemęczony i gadam głupoty, przyłapaliście mnie kolejny raz <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Ja po prostu nie wiedziałem co znaczy T_VARIABLE, @Dacus: ja używam HaTeML E:wiem że t_zmienna, ale co to jest?! E2: czyli spodziewło ', ale gdzie?!!! E3: dobra, już wszystko poprawiłem i działa, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Spodziewało ( a nie '. A T_COSTAM to po prostu typy zmiennych jakie PHP używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 dobra, ważne że już działa, ehhh drugi problem: <? $chrz1 = fopen("chrz.txt","w"); fwrite($chrz1, $chrz2); fclose($chrz1); // $zyd1 = fopen("zyd.txt","w"); fwrite($zyd1, $zyd2); fclose($zyd1); // $muz1 = fopen("muz.txt","w"); fwrite($muz1, $muz2); fclose($muz1); // $ate1 = fopen("ate.txt","w"); fwrite($ate1, $ate2); fclose($ate1); // $bud1 = fopen("bud.txt","w"); fwrite($bud1, $bud2); fclose($bud1); // echo $chrz2; echo $zyd2; echo $muz2; echo $ate2; echo $bud2; ?> czemu nie wyświetla nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Bo w tym fragmencie kodu nie masz nigdzie przypisanych wartości do tych zmiennych. Do plików pewnie też nic nowego nie dopisuje. fwrite($chrz1, $chrz2); Pierwszy parametr to handle pliku a drugi string, który ma zostać dopisany. W tym fragmencie nie przypisujesz nigdzie wartości do zmiennych $chrz2 itp., więc nic się nie dopisze i nic nie wyświetli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Nie zdefiniowałeś zmiennych $zmienna2 przez co nic nie zapisujesz do pliku, ani nic nie wyświetlasz, bo te zmienne są puste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 to zamiast pisać 3po3 powiedzcie jak to poprawić bo nie skapowałem XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Czerwca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Ustal, co zapisujesz do pliku i wtedy to zapisuj, bo jak na razie to zapisujesz i wypisujesz na ekran zmienne które nie są jeszcze ustawione. Chyba, ze chcesz czytać z tych plików (a tak ten kod wygląda), ale wtedy wystarczy: echo file_get_contents('filename.txt'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi