I am Lord Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Szejść wam (Cześć wam) Robię bijatykę i mam bardzo duży problem taki że bez tego nie ma bijatyki. Zrobiłem się w wałka bo narobiłem się spritów, zajęło mi to dużo czasu a nawet nie wiem czy można zrobić coś takiego żeby naciskając np prawo, prawo, kick (numpad 1) wyszedł pałerek. Wszystko to musi być w jednym objekcie. Proszę kogokolwiek o kod (a najlepiej o przykład). PS. Na kiego Microsoft robi tego windę Vista. Co?, żeby kompa zawieszało? :tv_horror: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Yyyyy 0_o Mógłbyś NIECO jaśniej? I o co chodzi z tym wałkiem? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Jabym zrobił w ten sposób: Gdy naciśniesz np. Prawo zmiennaA =1 przez jakiś czas, jeśli w ciagu tego czasu naciśniesz jeszcze raz Prawo zmiennaA wynosi 2 przez jakiś czas, gdy w tym czasie naciśniesz np. DÓŁ zaczyna się combos. Wiem że to strasznie, strasznie, strasznie pracochłonne, i możesz mnie nie kapować, ale innego sposobu nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Aaaaa, o to chodzi :) No to można spróbować tak: if (keyboard_check_pressed(vk_right) && (keyboard_check_pressed(vk_space) && (keyboard_check_pressed(vk_alt)) { <combos> } Nie wiem czy to działa, bo pisze z pamięci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Maximal ten kod który napisałeś już znam, ale nie oto mi chodziło. Jakbym dał ten kod to bym musiał nacisnąć prawo, spację i alt naraz a nie pokolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Ale czy chodzi Ci o "nasiskasz klawisz, puszczasz, nasiskasz natępny, puszczasz, nasciskasz kolejny, puszczasz i robi się combos"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Nie grałeś w bijatyki czy co? Przecież każdy wie że, aby zrobić specjalny cios to trzeba wklepać odpowiednią kombinację. I jeszcze coś dlaczego uparłeś się na combosy skoro combosem można nazwać zestaw podstawowych ciosów. A tu chodzi o cios specjalny cios po naciśnięciu w odpowiednim krutkim czasie 3 przycisków kolejno jeden za drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Nie grałeś w bijatyki czy co? Przecież każdy wie że, aby zrobić specjalny cios to trzeba wklepać odpowiednią kombinację. I jeszcze coś dlaczego uparłeś się na combosy skoro combosem można nazwać zestaw podstawowych ciosów. A tu chodzi o cios specjalny cios po naciśnięciu w odpowiednim krutkim czasie 3 przycisków kolejno jeden za drugim. Wybacz, ale bijatyki to nie jest mój ulubiony gatunek, więc się nie znam ^^ W takim razie po nacisnięciu odpowiedniego przycisku niech odpowiednia zmienna przybiera wartość 1 (true). Następnie sprawdzane są wartości i jeżeli program wyczyta, że nacisnięte zostały odpowiednie przyciski, wykonuje cios specjalny (he he ;p). Łapiesz? :) PS: A, i jeszcze wprowadź ograniczenie czasowe. Po wduszeniu przycisku zaczyna odliczać się alarm, a gdy dojdzie do końca, zmienna przybiera wartość 0 (false). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Trochę mi pomogłeś dzięx. A teraz spadam. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Bardzo dziwne, myślałem, że mój przykład tego typu jest na gmclan, jednak go nie ma. Zaraz wrzucę. Edit: Gotowe. Przykład nazywa się "Kombosy" i był coprawda robiony jeszcze za czasów GM5, ale działa jeszcze w GM6, sprawdziłem. https://gmclan.org/index.php?plik=77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi