dyzmek Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 jak w tematyce naj prostszy sposób na wodę czekam na propozycję wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 4 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 spritem animowanym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 ja pytam jak zrobic plywanie w niej i ze jak zanurkuej to zabiera po malu tlen a jak zabierze tlen do zera to death aha i chce miec na ekranie pasek tlenu i zycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 ja bym się dopioł do tematu bo mam podobny problem, jak umożliwić normalne poruszanie się postaci w niektórych solidnych obiektach? Bo mam wodę która musi być solid a mimo braku kolizji postać się w niej nie rusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 top-down czy platformowa? e: platformowa: https://gmclan.org/up6357_12_tlen.html coś nie tak mam z chodzenie i czasem trzeba podskoczyć by się ruszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 ja bym się dopioł do tematu bo mam podobny problem, jak umożliwić normalne poruszanie się postaci w niektórych solidnych obiektach? Bo mam wodę która musi być solid a mimo braku kolizji postać się w niej nie rusza Wytłumaczysz dlaczego wodę masz solidną skoro wiedziałeś że będą się w niej poruszać obiekty? I jak sprawdzasz kolizję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 ja pytam jak zrobic plywanie w niej i ze jak zanurkuej to zabiera po malu tlen a jak zabierze tlen do zera to death aha i chce miec na ekranie pasek tlenu i zycia. Jaki kolo :boxed: to ty chcesz już gotowy silnik rozumiem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 @UP w sygnaturce powinno być SILNIKA nie silniku Wytłumaczysz dlaczego wodę masz solidną skoro wiedziałeś że będą się w niej poruszać obiekty? I jak sprawdzasz kolizję? Chodzi o to że nie mam ustawionej żadnej kolizji a mimo to obiekt mi się w tej wodzie zacina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 5 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Jak używasz place_free i masz solid to nie zadziała Może daj kod, a nie "ej nie działa mi woda, mówice jak to rozwiązać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Chodzi o to że nie mam ustawionej żadnej kolizji a mimo to obiekt mi się w tej wodzie zacina Jak byś nie miał kolizji to by ci się nie zacinał. Ja prawie zawsze jak robię kolizje to korzystam z place_meeting i daję parenta obiektom które mają być np. ścianą zamiast robić place_free który sprawdza solidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 kiedyś widziałem film na youtube jak zrobić wode. poprostu sprawdzasz czy kolidujesz z wodą a jak jest się w wodzie to ustawia się mniejszą gravitacje i wolniejsze chodzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 lipny ten filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 bo był inny ale nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 5 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 lipny ten filmik. i wkurzający głos jakiegoś dzieciaka :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi