ALT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak zrobić tworzenie liny tak jak w game maker wire??? Chodzimy o to że klikam na obj1, a potem na obj2 i rozciąga się pomiędzy nimi lina. I NIE ŚCIĄGAM GRY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 draw_line(argumenty)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 nie ściągasz? kurde, gra jest dobra... masz coś z downloadem? ojeju... draw_line(x1,y1,x2,y2,color) - chyba tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Chyba nie tak xd . draw_line(x1,y1,x2,y2) Draws a line from (x1,y1) to (x2,y2). draw_line_color(x1,y1,x2,y2,col1,col2) Draws a line from (x1,y1) to (x2,y2), interpolating the color between col1 and col2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No WOW,chyba was pokiełbasiło?! Chodzimy o to że klikam na obj1, a potem na obj2 i rozciąga się pomiędzy nimi lina. w czasie gry! Edit:Na obrazku lepiej to pokaże: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No WOW ALT nie rozumie CTRL-a. Oto co zrobiłem nie z tej okazji, ale może ci się przyda. https://gmclan.org/up3375_12_fizyka.html I jak, podoba się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 chcesz połączyć dwa dowolne obiekty liną po kliknięciu na nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 chcesz połączyć dwa dowolne obiekty liną po kliknięciu na nie? TAK!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 przewidujesz kilka linek między różnymi obiektami, czy tylko jedna która znika i pojawia się między nowo klikniętymi obiektami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No heloł, masz to w moim przykładzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 No WOW ALT nie rozumie CTRL-a. Oto co zrobiłem nie z tej okazji, ale może ci się przyda. https://gmclan.org/up3375_12_fizyka.html I jak, podoba się? . prosił bym o to samo tylko bez grawitacji,bo choćbym zrobił LODA to tego nie oddziele! :ranting2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 W STEP obiektu block wykasuj GML if instance_exists('repel') { nearest = instance_nearest(x,y,repel) if distance_to_object(nearest) < 200 { motion_add(point_direction(nearest.x,nearest.y,x,y),2.5-(point_distance(nearest.x,nearest.y,x,y)/100)) } } //grawitacja motion_add(270,0.3) A 2 linijki niżej zamień na GML //opór powietrza speed = max(0,speed - 0.1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 super tylko jak zrobić by one do siebie się nie przyciągały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 One się nie przyciągają, tylko czasem jak się mocno uderzą to się zczepiają. Nie wiem jak to zrobić lepiej, ale może Ci się uda. Kombinuj w evencie kolizji z obiektem block. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak one się nie przyciągają po złączeniu to ja jestem KRÓLEWNA ANASTAZIA! Edit: Jestem KRÓLEWNA ANASTAZIA :crosseyed: ,naprawiłem już to i dzięx :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi