Czarny Ass Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Chciałbym się nauczyć elektroniki, a dokładniej zrobienia takiego czegoś: Coś a la skaner tyle, że jak wykryje, że na kartce jest + albo . to robi coś innego, np. jak kropka to wyłącza się ten "skaner", a jak plus to świeci się czerwona lampka. I żeby się wtedy kiedy czyta rolka przewijała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 www.elektroda.pl - tam poszukaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 powodzenia, chcesz sie nauczyć elektroniki i zacząć swoją przygodę skanerem -_- wiesz chociaż jak zaprogramowac mikrokontroler?!?!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 @UP Nie wiem. Dopiero chcę się uczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 W takim razie pobaw się akumulatorem + Miernikiem + Żarówkami itp. Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 To zacznij naukę od półprzewodników. Na tym opiera się cała elektronika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 No tak, ale jeśli nie ma żadnej wiedzy na ten temat? :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 To pozostaje iść do biblioteki i wypożyczyć kilka książek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 A zna ktoś jakieś dobre kursy? (dla początkujących oczywiście :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 A zna ktoś jakieś dobre kursy? (dla początkujących oczywiście :D) idź do szkoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Raczej studia. Na sam początek możesz poszukać czegoś w necie, chociażby wiki. Tam z grubsza zobaczysz o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 To na wiki są takie rzeczy?! :D EDIT: Na wikibooks jest kurs: http://pl.wikibooks.org/wiki/Wprowadzenie_do_elektroniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Pamiętam kurs z KŚ Ekspert jak zrobić płytkę z diodami LED po port COM i jak napisać program w Delphi do sterowania nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 @UP To też się chyba przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 ferrari, po twoich wypowiedziach mozńa stwierdzić, że nie nadajesz się do elektroniki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 @UP Każdy się nadaje, tylko wystarczy się uczyć. Ja dopiero zaczynam chociaż myślę, że załapię dopiero po jakimś dłuższym czasie wiele wiadomości. A tak w ogóle to nie wiem czy mogę to nazwać zaczęciem nauki, bo dopiero dzisiaj zacząłem ledwo co. (na wikibooks) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 jak chcesz to mogę tobie parę fajnych schematów narysować, np. prosty alarm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Miałem jakąś książkę fajną, z której elektroniki nauczył się w pewnym stopniu mój tata 25 lat temu około. Mi się tam jej czytać nie chce i znowuż od podstaw zaczynać :P . Może ją znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 http://www.dzikie.net/index.php?art=podstawy_elektroniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 ktoś ci da linki do poradników, dla początkujących, inny do jakiś książek, ale wiedz jedno, nie nauczysz się tego w dzień, nie w dwa, w tydzień też nie, elektronika, to coś do czego, hmm, potrzeba zrozumienia, wytrwałości, to nie jest tak, że zrobisz jakiś prosty mrygacz i już jesteś elektronik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 A ja polecam dla początkujących oślą łączkę. Dobrze wprowadza do elektroniki, schematy od diody migającej, poprzez coś nie dającego zasnąć, aż do turbo-dopalacza do budzika. [spoilerr] Link do oślej łączki: klik! [/spoilerr] maciej-01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 powodzenia z RSem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Może też kupić, np. Ja kupiłem oślą łączkę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi