Shumix Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Jak zrobić prostą grę przez internet np. ja klikam spacje to się pojawia liczba 1 jeszcze raz to liczba 2 itp., a inni robią to samo i każdy może widzieć liczbę innego xD ktoś zrozumiał? proszę o proste opisanie lub danie od razy gotowego programu, i co trzeba edytowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Jesteś nowy jak widze? To nie takie proste :/ Widzisz, mogę Ci dać linka do mojego artykułu, o tym jak zrobić Ping-Ponga dla 2 graczy, lub link do pliku, takiego chodzenia online :P Prosze, o to linki: Art: http://roki.ugu.pl/index.php?main=pingpong39dll Plik: http://roki.ugu.pl/files/39DLLMultiplayerSystemV1.0.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Dołączył: 22.10.2009, dzięki zobacze co da sie zrobić ;) 39DLL trzeba ściągać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 39dll nie jest konieczne, ale jest wygodniejsze od mplaya. w każdym przypadku musisz mieć pro danie od razy gotowego programu, i co trzeba edytowac :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 danie od razu gotowego programu, i co trzeba edytować ???? Mam pro i nie wiem co to mplay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 nie wiem co to mplay Tryb multiplayer wbudowany w GM. 39DLL trzeba ściągać? W takim razie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Ja nie mogę w jakim razie?????? bo mogę robić w mplay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Ja nie mogę w jakim razie?????? bo mogę robić w mplay no jak możesz robić w mplay, skoro nie wiesz, co to jest. ściągaj 39dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 W arcie, na dole jest link do pliku+39DLL. Jest konieczny ponieważ to on zastępuje wbudowany mplay do wysyłania danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 okej teraz trochę z innej strony zrobiłem własną wersję na mplay i Client Host nie działa ;/ ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Pierwsze co mi sie rzuciło w oczy- co step wysyłasz wiadomość. To się źle skończy, tyle ci powiem. Wysyłaj co 1/3 sekundy(ew. 1/2) Po drugie wydaje mi sie że u hosta nie powinno być mplay_init_tcpip(get_string("Adres IP : ","127.0.0.1")) , ale to mi się tylko wydaje. Z mplay nie korzystam i raczej nikt na forum... Trzecie to to że łączysz klocki z kodem. Bywają kolizje ale raczej nie tym razem. A tak w ogóle to serwer po prostu nie odpowiada na wysyłane info No to jak to naprawić? Proste: GML global.xx=0 global.yy=0 lol=mplay_init_tcpip(get_string("Adres IP : ","127.0.0.1")) if lol!=0{mplay_session_join(0,"Gracz")room_goto_next()}else {show_message("Nie ma serva")} dajesz zamiast GML xx=0 yy=0 mplay_init_tcpip(get_string("Adres IP : ","127.0.0.1")) if mplay_session_find()!=0{mplay_session_join(0,"Gracz")room_goto_next()}else {show_message("Nie ma serva")} i wszedzie zmieniasz na global.xx i global.yy inaczej wywala blad. Jest pozno wiec wiecej nie podpowiem Gratuluje! Client Ci się łączy, ale nie wyświetla u siebie cyfr, a obie strony nie otrzymują od siebie danych bo i to jest źle! To na tyle. Cześć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 DZIĘKI piszę z komy, więc jutro zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi