Krzy100f Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mam małe pytanko wziąłem przypadkowo losowy kod z skądś(XD) i chciałbym was zapytać w czym jest to napsiane(w jakim programie). Oto i Kod: TYPE 0 ARG Variable,undefined ARG From,undefined ARG To,undefined ARG Speed,option(1 (Slowest);2;3;4;5;6;7;8 (Fastest)) ARG And Back?,yesno #bool !1!Status = true; if (!5!) { if (!1! == !2!) { !1!Status = true; } if (!1! == !3!) { !1!Status = false; } if (!4! > 4) { if (!1!Status == true) { !1! += 1; } else { !1! -= 1; } } else { if (GameData.DSGMFrameCounter % (5 - !4!) == 0) { if (!1!Status == true) { !1! += 1; } else { !1! -= 1; } } } } if (!!5!) { if (!4! > 4) { !1!+=!4!; if (!1! == !3!) { !1! = !2!; } } else { if (GameData.DSGMFrameCounter % (5 - !4!) == 0) { if (!1! == !3!) { !1! = !2!; } !1!+=1; } } } Albo taki kod: TYPE 7 ARG Storage Variable,undefined #char !1!letter = 0; #u16 !1!nletter = 0; #char !1![500]; !1!letter = PA_CheckKeyboard(); if (!1!letter > 31) { !1![!1!nletter] = !1!letter; !1!nletter++; } else if ((!1!letter == PA_BACKSPACE) && !1!nletter) { !1!nletter--; !1![!1!nletter] = ' '; } else if (!1!letter == '\n'){ !1![!1!nletter] = !1!letter; !1!nletter++; } Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mam małe pytanko wziąłem przypadkowo losowy kod z skądś(XD) i chciałbym was zapytać w czym jest to napsiane(w jakim programie). Zapewne w jakimś edytorze tekstu. Notepad może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Wielu by zajrzało na kod i odrazu wie co i jak, a jeżeli ty tak piszesz to się kompletnie nie znasz XD. Mi chodzi o program w jakim to zostało napisane, jeżeli nie wiecie to znaczy jedno, źródło jest twórcą kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Tyle, że język programowania, czy skryptowy, a program to co innego. Will dobrze odpowiedział na twoje pytanie. Takie coś można napisać w każdym programie, a tu nie chodzi o rodzaj programu tylko o rodzaj języka chyba nie? ;) A jak już znasz język to można poszukać do niego środowisk, kompilatorów, czy co to tam jeszcze jest ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Wielu by zajrzało na kod i odrazu wie co i jak, a jeżeli ty tak piszesz to się kompletnie nie znasz XD. Sorry rzeczywiście się nie znam :crying: Taki ze mnie programista amatorek, dopiero zaczynam się uczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mało znam języki, ale to może być Delphi albo Pascal :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 To jest język skryptowy programu "DS Game Maker". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch3matic Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mało znam języki, ale to może być Delphi albo Pascal :P I po czym to wywnioskowałeś? Pascal to to na pewno nie jest, a że Delphi to samo co Pascal prawie to też nie jest i delphi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Mało znam języki, ale to może być Delphi albo Pascal :P Cechy charakterystyczne dla delphi i pascal 'a to endy i begin 'y więc od razu odrzuciłem te języki tak jak powiedział kolega u góry to jedno i to samo tylko że delphi pozwala od razu zaprojektować okienko a pascal to edytor tekstowy jeszcze żadnego poza delphi nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy100f Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mój pierwszay post jak i nazwa tematu wskazywały na to że chodzi o język, może w drugim moim poście się pomyliłem ale to tylko dlatego ze uzyskałem głupią odpowiedź. Ale macie racje jest to skrypt DS Gamemaker. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 20 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Inna sprawa że języków programowania / skryptowych jest paręset i bardzo ciężko rozpoznać składnię chociażby chociażby 20% z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Inna sprawa że języków programowania / skryptowych jest paręset i bardzo ciężko rozpoznać składnię chociażby chociażby 20% z nich. Otóż to, np. poniższy kod wygląda tak samo w większości języków (wyjątkiem będzie Pascal i ew. bash, bo chyba nawet w ruby ten zapis byłby poprawny). if (1==1) { return true; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 bo chyba nawet w ruby ten zapis byłby poprawny Nie był by :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Miałem przeczucie, ze bez słowa "chyba" się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi