Radio14 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mam kod w CREATE: GML atak=random(3) Oraz w DRAW: GML draw_text(x,y,atak) No i wyświetla mi np. 2,5 a chce żeby pisało tylko 2. Jak to zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 GML atak=choose(1,2,3);? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 GML round( random( 3 )); lub w gm8 GML irandom(3); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 zaokrąglij tę wartość funkcją round(random(3)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dzięki o to mi chodziło :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 A bo nie...! floor(random(3.99)); Ed: Ano racja :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dawidds, GM nie wylosuje ci nigdy 4, gdy użyjesz random(4). floor(random(4)); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi