Mihi Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie wiem jak zrobić że są 3 osobne punktacje, czyli jak np. zbiorę lizaka to dodaje +1 do score1, jak zbiorę cukierka to dodaje +1 do score2 itd. I żeby te punkty były osobno wyświetlane Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Kolizja z lizakiem score1 += 1; Kolizja z cukierkiem score2 += 1; Itd. o.O Wyświetlanie: draw_text( x, y, score1 + '#' + score2 + '#' + score3 + ... ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihi Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 A zrobić object score1, object score2 itp.? Bo zrobiłem takie 3 obiekty i i w każdym w create dałem po GML score1 = 0 GML score2 = 0 GML score3 = 0 To dobrze? czy to trzeba w playerze dać czy wogóle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 :o zrób to w jednym obiekcie GML //event other ->game start global.score1=0 global.score2=0 global.score3=0 i przy zebraniu czegoś tam dajesz global.score2+=10 Czego nie rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 OMG LENIN Tym game startem to mnie dobiles, ja sie tutaj mecze na kilkunastu obiektach, bo pierw mi sie zmienne ustawialy a pozniej zerowaly, bo musialem je tworzyc, a tu prosto, innym eventem wystarczylo wszystko zrobic : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihi Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 OK dzięki działają punkty, ale teraz cos nie idzie mi z tym wyświetlaniem GML draw_text( x, y, score1 + '#' + score2 + '#' + score3 + ... ); to ma być tak? GML draw_text( x, y, score1 + '#' + score2 + '#' + score3 ); czy tak? GML draw_text( x, y, global.score1 + '#' + global.score2 + '#' + global.score3 ); Czy jakoś inaczej? I do czego to wkleić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 GML draw_text( x, y, global.score1); draw_text( x, y, global.score2); draw_text( x, y, global.score3); Ale jeżeli masz viewa to tak: GML draw_text( view_xview, view_yview, global.score1); draw_text( view_xview, view_yview, global.score2); draw_text( view_xview, view_yview, global.score3); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 GML draw_text( x, y, string(global.score1) + '#' + string(global.score2) + '#' + string(global.score3) ); konwersja panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slash (Pental) Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Podobno w nowym GMie jej nie potrzeba. Głupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi