Flaque Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 A czyje? oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 gumex nie nazekaj tylko pokaz swoje rendery... w koncu podobno tez interesuje cie grafika 3d. https://gmclan.org/uploader/3255/Untitled4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Fajne ale ten znak >?< slonce przy koniku mi nie pasuje i mi sie nie podoba osobiscie ;p Bardzo podobaja mi sie ustawienia materialow. Twoje czy jakies gotowe ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Twoje czy jakies gotowe Dołączam się do pytania. Bo tak jak patrzę, to to wygląda naprawdę nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 przewaznie montowane i przerabiane, czasem na podstawie gotowych textur, zwykle tworzone za pomoca wbudowanego systemu noise pozwalajacego uzykiwac dosc roznorodne efekty. poza tym kazdy aspekt materialu: kolor, przezroczystosc, odbicie, bumpmap - moze skladc sie z wielu warstw roznie oddzialywujacych ze soba. poza tym nie lubie obtexturowywac obiektow, jesli tylko moge robie model na tyle zlozony zeby nie trzeba bylo robic jakiejs szczegółowej textury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 no fakt nie jestem za dobry w 3d a już na pewno nie umiem teksturować obiektów by jakoś fajnie wyglądały taki mój brzydki model : http://www.gmclan.org/uploader/634/marin.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 hmm, coś mi to Halo przypomina ;p Tułów i kończyny najsłabiej wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 @Lion: Lepiej "postudiuj" anatomię człowieka, bo coś słabiutko. :P Też modeluję w 3d, ale nie by zrenderować, tylko użyć w gierce... po prostu staram się zrobić jak najmniejszą liczbę polygonów. :P Za chwilę coś zarzucę. Edit: I oto jest: Robiony w 3d Canvas - wiem, wiem... tandetny program. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 @Lion: Lepiej "postudiuj" anatomię człowieka, bo coś słabiutko. :P co ma anatomia do umiejętności modelowania bo przykro mi cię zawieść ale znam anatomię ja się dopiero uczę modelować po za tym przyganiał kocioł garnkowi pistolet taki o XP to jest gnat XP: http://www.gmclan.org/uploader/634/frezzer.jpg a tu twarz tyle ze bez uszu : http://www.gmclan.org/uploader/634/twarz.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 ta twarz taka dziwna a co do gnata to może nałożył byś jakąś texturkę bo narazie trudno powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 a co do gnata to może nałożył byś jakąś texturkę bo narazie trudno powiedzieć no fakt nie jestem za dobry w 3d a już na pewno nie umiem teksturować obiektów by jakoś fajnie wyglądały taki mój brzydki model nic dodać nic ująć :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Pytanko mam małe.... Znacie jakiś program do 3d, lepszy od 3d canvas? Tylko żeby był podobny interface. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 https://gmclan.org/uploader/3255/untitled5.jpg polecam cinema 4d - prosty intuicyjny i przejrzysty interface, niestety niewiem jak sie teraz ma mozliwosc sciagania wersji trial... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Już nie trzeba... zacząłem czaić Blendera. Przyznam, że ciekawy program. :P A, i mam pytanie... znacie jakiś program, który ma możliwość importowania formatu *.pov ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Jak dla mnie Blender bardziej intuicyjny - choć to raczej kwestia przyzwyczajenia :P A Cinema 4D ma, jak zauważyłem, wady. Bo jakimś cudem w cieniach/odbiciach widać pixele - choć copoconaco dał radę to naprawić, to jednak nie powinno się takie coś dziać :P Zobaczcie sobie prace copoconaco z poprzednich 3 stron w tym temacie. Tylko w jednej jest normalny cień... No i Blender ma się czym pochwalić jeśli chodzi o animacje :P Bick Buck Bunny. Że nie wspomnę o "legendarnym wręcz" Elephants Dream :P (często widziałem ten film jak np, w jakieś gazetce był monitor (reklama) itp.) Strasznie mnie ciekawi, ile czasu zajęło stworzenie takiego cacka... Co do konwersji: może poszukaj konwertera pov do 3ds'a - to dość popularny format, więc może istnieje takowy konwerter. A Blender ten format bez problemu załaduje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 A Cinema 4D ma, jak zauważyłem, wady. Bo jakimś cudem w cieniach/odbiciach widać pixele - choć copoconaco dał radę to naprawić, to jednak nie powinno się takie coś dziać :P nie wady tylko lenistwo i niedbalstwo usera... karaluch mial rozmyty pierwszy plan i tlo, a nie chcialo mi sie bawic ustawieniami, a co mi po cieniu przy probnych renderach, wazne zeby jakis byl... https://gmclan.org/uploader/3255/Untitled6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 https://gmclan.org/uploader/3255/Untitled6.jpg Nice :) Copo, to kiedy bierzesz się za tworzenie gierek w 3D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 https://gmclan.org/uploader/3255/Untitled6.jpgAle to już jest naprawdę świetne :D Najbardziej podoba mi się "fala" na wodzie, odchodząca od tego... pachołka :P No tego, na czym stoi ten posążek :) No i cienie normalne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Ja bym chciał coś takiego zobaczyć, w jakiejś porządnej, klimatycznej gierze :D . Z deka przypomina mi to grę Reah tak swoją drogą :P . Tak mi się kojarzy z tą grą :P . Świetna pracka Copo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 PoxiPol is back! , ale sie zmienilem, zrozumialem o co wam chodzilo po poscie jakluba :P, liczylem piksele i rysowalem... ale teraz juz bede mowiel gdy takie cos zrobie, zrobilem kilka prac podczas mijej baicjii proba zrobienia cieniowanej twarzy: chyba moja najwieksza praca, chociarz przyznam uzylem jednego z tutkow na http://dokuro.deviantart.com/art/Lost-art-...poses-21434443: Kiedys mialem pomysl na gre, i dzieki tutorialowi danego mi przez copo, wreszcie zrobilem postacie, ktore probowalem wczesniej zrobic, ale mi sie nie udawalo: Lisa simpson, patrzylem sie, i kropkowalem (z jakiejs tam strony, watch the simpsons online czy cos):) wiec taki prawie rip, ale reszte sam robile, (lol duuuuuzo pracy :P) I moja biegaczka, bazowalem sie na kolezance :P(i konturach) czyli 100% rip heh :) I pierwszy domek w isometrii Enjoy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Moja notatka z Języka Polskiego Buckethead. W razie jakby ktoś go nie znał: http://images.google.pl/images?hl=pl&q...sa=N&tab=wi Aktualnie robię Slasha. Skończę pewnie na następnym polskim :) Kolejny w kolejce będzie chyba Zakk Wylde :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 PoxiPol nawet fajne graficzki - pamietaj nie od razu Rzym zbudowano*. Pracuj, pracuj. Platyna widzę że masz talent do rysowania w zeszycie od Polskiego ;> *jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Platyna, nice =) Rysuj Mushroomhead, jeśli znasz =d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisieK-GM Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Copo super te rendery ;D Poxipol tez super graficzki, wczesniej tez fajne wrzucales, a robisz tez grafiki do gier? animacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 @PoxiPol: Pixelart master to Ty raczej nie jesteś, tym prackom daleko do ideału, ale nie jest źle. Te szare i czarne cienie na twarzy wyglądają beznadziejnie, powinieneś tylko rozjaśniać i przyciemniać kolor bazowy twarzy IMHO. Największa pracka jest bardzo słaba. Twarz beznadziejna, cienie słabe, no i ten pępek zbyt ciemny. Te do gry są nawet wporzo. Lisa również. Biegaczka ma zwalone cieniowanie. Zbyt piersi uwydatniłeś, tak to wygląda, jakby miała odstające na pół metra do przodu. A domek ma niepotrzebnie rozmyte krawędzie. Jeżeli to miał być antyaliasing to Ci nie wyszedł, wygląda jak zwykły blur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Ten avatar to tak dla jaj :P, bardzo bym sie ucieszyl gduby ktos skorzystal z tych robotow (czy nie wiem jak to tam nazwac) i zrobil gre, moge zrobicje jako postacie top down czy tam inne, sam gry nie zrobie... Widze ze sie do duzych prac nie nadaje... ehh... i tak moze sie kiedys naucze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 PoxiPol, ten domek jakiś taki dziwnie rozmyty... Ale trenuj... Zobaczymy efekty za jakiś czas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Takie proste logo zrobiłem... :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 taki jakies zbyt proste te logo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Takie jakieś nijakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi