Madness Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Hejka koledzy i koleżanki :D Długo mnie nie było (i chyba jeszcze kilka dni w pełni nadal nie będzie) i w tym czasie trochę sobie poćwiczyłem rysowanie, napieprzałem dziesiątki jednominutowych szkiców... (nie tylko ludzi) Kilka dłuższych rysunków... I teraz trochę digitali w końcu (10-15 minutowe) I tutaj dopiero zaczęty: Ale to dopiero początek i jeszcze dłuuuuuuga droga przede mną ;d Jest całkiem nieźle anty, oby tak dalej :P Przy tym digitalu, popraw ręce, palce jakieś tam powinno być widać, chociaż jedno zagięcie koło kostki kciuki powininny być po drugiej stronie : D I temu zaczętemu, popraw, ręce. - może być zaje*ysty, tylko trzeba go lekko podrasować, no i pokolorować ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Hejka koledzy i koleżanki :D Długo mnie nie było (i chyba jeszcze kilka dni w pełni nadal nie będzie) i w tym czasie trochę sobie poćwiczyłem rysowanie, napieprzałem dziesiątki jednominutowych szkiców... (nie tylko ludzi) Kilka dłuższych rysunków... I teraz trochę digitali w końcu (10-15 minutowe) I tutaj dopiero zaczęty: Ale to dopiero początek i jeszcze dłuuuuuuga droga przede mną ;d Styl - tak. Czas pracy - nie. Plus za kota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldyn Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 fanart "night of the living bread" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Smutny fanart. Przejawia się tam depresja i smutek bohatera antycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 @Sernat: co masz na myśli pisząc "czas pracy - nie"? Dziś rysowałem kilka godzin postacie i w sumie kilka innych rzeczy też, głównie 15 i 30 sekundowe szkice. (Te rzeczy wyżej to nie te 30sekundowe szkice, żeby nie było) A to jeszcze z rana w 13 minut: Trochę jakość zepsuta przez jpga, ale dobra tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Łepetyna wilkołaka, jest nie tam gdzie trzeba.Zauważ, że jest za bardzo położona w lewo, możesz nawet ją wyciąć z tamtąd, i przenieść mniej, więcej na środek, potem dorysować jeszcze prawy bark i zobaczysz różnice.Jak masz tak głowe, to nie bój się dać kreski szyji, lekko w klatka piersiową.Całkiem nieźle ci to już wychodzi ale musisz jeszcze troche popracować. A no i radze pracować nad rysowaniem ciała.To są takie szkice, w których potrafisz coś ukazać, jednak brakuje tu proporcji ciała, prawidłowej sylwetki. EDIT: Tutaj coś dla ciebie - popracuj troszeczke dłużej przy sylwetce, nawet jakby sama sylwetka miała ci zająć półtora godziny, wiedz, że będzie się opłacało.Jak będziesz rysował poprawną sylwetke, to wkońcu spokojnie z pamięci będziesz mógł ją siekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldyn Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 ANtY: rysujesz ze stoperem w ręku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 nie wiem po co mierzysz czas, no ale ludzie mają różne fetysze. Coraz lepiej ale zachowuj szkice dla siebie a samochód ma fajne oświetlenie boku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 a samochód ma fajne oświetlenie boku No czy ja wiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Pomijając fakt że ma obrzydliwy outline który nie wiadomo co przedstawia, to odbicie jest bardzo ładne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 No, jak się przyjrzeć. ;) Ale ja nie przepadam za taką kreską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Sernatowi chodziło o to co mi, nawet jeśli czas rysowania samej twarzy/oczu/uszy/sylwetki miałoby zająć półtora godziny, powiem ci tyle - może się to opłacić.Zwiększ czas pracowania nad rysunkami, nie śpiesz się, nie patrz na zegarek.Weź sobie odpowiednio usiądź, zapuść jakąś muze jeśli chcesz, i rysuj.Nieważne jest ile rysujesz, tylko jak rysujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja też coś wrzucę, co prawda nie jest to najlepsza praca w gimpie ale trenuję. http://desmond.imageshack.us/Himg846/scale...&res=medium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Anty, to rzeczywiście są twoje początki z rysowaniem, czy coś wcześniej rysowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Anty, to rzeczywiście są twoje początki z rysowaniem, czy coś wcześniej rysowałeś? Wcześniej rysował, ale raczej kiepskie rysunki.Teraz wziął zobaczył po necie czy coś i rysuje w ten sposób. Przynajmniej tak wygląda historia jego kreski z mojej perspektywy, widze po rysunkach. Phoenix, tak naprawde takie szkice mógłbyś wykonać nawet ty, wystarczy czas i staranność, troche ćwiczeń też rzecz jasna. Anty zanim coś wstawisz, popracuj nad tym, tak ze 3h, może nawet więcej.Niechce przez to powiedzieć, że rysunki są złe, nawet mi się podobają, ale chce zobaczyć co wyjdzie po takim czasie.A no i na początek odrysowywuj z neta sylwetke, a potem sam dorysuj ubranie, twarz i włosy, tak będzie najlepiej. PS: Jak znajde mój 2 szkic w życiu to pokaże, że można popracować dłużej i coś narysować. Nie wiem czy go jeszcze mam, ale rysowałem samą twarz jakąś godzine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Tak, wcześniej rysowałem. Do tego najpierw zrobiłem szkic(który moim zdaniem był trochę więcej nisz szkic i wyglądał lepiej niż ten obrazek), ale jak widać barki mi nie wyszły. Nie jestem najlepszy z GIMPA ale próbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Od kiedy jesteś Anty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 To było do mnie? Bo się trochę zakręciłem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Więc tak, po kolei: -Tak, 2minutowe szkice rysuje ze stoperem, to samo jeśli chodzi o te digitale -30 i 15 sekundówki rysuje ze stronki, która co 30/15 sekund zmienia model wyświetlany -Niektóre rzeczy rysuje bez limitu czasu ale nie jestem jeszcze na tyle dobry, żeby siadać na dłużej do czegoś, chociaż może niedługo coś dłuższego zrobię -Krótkie szkice pozwalają lepiej nauczyć się ludzkiej sylwetki, niż gumkowanie i poprawianie przez 2h. W tym czasie narysuję ich dużo więcej. -Póki co skupiam się na opanowaniu kreski, ludzkiej sylwetki, stóp, dłoni i niedługo zajmę się twarzami. -Nie będę ściągał żadnych sylwetek z neta i ich obrysowywał mówiąc później, że to moja własna praca, bo to lamerskie. -Dla mnie ważne jest również "ile" rysujesz, a nie tylko "jak", zresztą od razu można odróżnić pracę noba, który męczył ją 20h przerysowując dłonie, sylwetkę i wszystko z neta, od kogoś kto rysuje na spontanie 20x szybciej -Kiedyś rysowałem sobie raz na ruski rok, czy bazgrałem w zeszycie, ale teraz wziąłem się poważnie do pracy. Dowiedziałem się jak działa dokładnie światło i wszystkie jego odmiany, ściągnąłem sporo booków o rysowaniu ludzi, itp. No i ćwiczę ;d Dobra, póki co nie będę wrzucał tu moich gówniaczych rysuneczków, bo faktycznie za niski poziom jeszcze, żeby się chwalić. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Mam tutaj jeszcze kilka innych rysunków. Bardzo trudno jest przeskanować kartkę A3 w slocie na A4... Więc wyszło trochę krzywo. A tutaj trochę tekstu, w końcu to też grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zamiast prawej dłoni ma stopę? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 To jest sekret wojskowy. Gdybym Ci powiedział musiał bym Cię zabić. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 oprócz dłoni ma diwną broń i kark chudy a tak to fajnie i szczegółowo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 M4A1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 raczej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Wszystko z pamięci. Tutaj chodziło o to żeby jego głowa była większa od reszty ciała taki styl cartoon. Mam dużo więcej ale nie chce mi się wszystkiego skanować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 taki styl cartoon. Zdziwię cię tawariszczu, propastyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 M4A1? dla mnie to m 16 bo taka długa lufa albo po prostu m4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 On tą pukawkę w ogóle źle trzyma ;x Palec nie powinien znajdować się na spuście do kontaktu z wrogiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 chyba trzyma:P i przy okazji leworęczny jest:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi