Hix Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mam objekt 3d w formacje .obj i mam object0 Create: GML z=0 Draw: GML d3d_start() model = d3d_model_create() d3d_model_load(model,'block.obj') d3d_model_draw(model,x,y,z,background_get_texture(background0)) d3d_set_perspective(true) d3d_end() I nie wyświetla się nic. W czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Listopada 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 1) Nie masz ustawionej kamery 2) Wyłączasz tryb w kazdym kroku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Hmm... Czyli musze wywalic te d3d_end? A kamera? Czy przypadkiem powinno się wyświetlać też bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Mam objekt 3d w formacje .obj d3d_model_load(model,'block.obj') to się całkowicie wyklucza, GM nie odczyta formatu OBJ natywnie, są od tego konwertery, loadery. Ja zrobiłem jeden: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;hl=wavefront Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 A jaki format game maker odczytuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 gm ma własny format którego żaden edytor nie ruszy bez odpowiednich eksporterów. Do blendera istnieje wtyczka eksportująca model na format GMa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 A istnieje jakiś łatwiejszy format? Który współpracuje z gm. Edit: Popróbuje z tym Blenderem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 ew. ściągnij marzipana i nim konwertuj modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Psichix mógłbyś zarzucić tą wtyczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 na nieszczęście ja jej nie mam, jedynie wiem tylko że istnieje takowa, a gdzie, to już prędzej google powie, niestety ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hix Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 A właśnie. Istnieje jakiś program bez wtyczek który od razu robi modele dostępne dla GM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 nie, z tych co znam to nie, ale pewnie na GMC zrobili jakis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...10&hl=egypt tu masz przyklad z kilkoma modelami walniętymi w GM, troche przymula ale cóż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Ja skończyłem taki program, który tworzy GM-owe modele (nie konwertuje, ale tworzy), za godzinę chyba dam w nowym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi