Kargul Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Witam! Otóż chciałbym zrobić grę typu http://bitefight.onet.pl/. Nie zadaję pytania "Jak to zrobić?" tylko gdzie się mam uczyć a dokładniej czego. No i jakoś mi to wytłumaczyć jak to działa :) Proszę do linki do kursów ewentualnie jakieś porady. Pozdrawiam :) Dawanie linków referencyjnych to nieładna zagrywka! Warn, bo ten temat pachnie nabijaniem sobie statystyk w jakiejś grze a nie prawdziwą chęcią poznania odpowiedzi. gnysek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Wywal refera z linka... Co do tematu polecam najpierw nauczyć się HTML i PHP :) Ewentualnie jeszcze skubnąć trochę JavaScriptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ja myślę, że kolega chciał być cwany dając refera ;D temat prawdopodobnie jest tylko do nabicia punktów czy czegoś tam.. @topic: przejrzyj źródło Vallheru (poucz się wpierw PHP ;D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Nie nie chciałem nabijać, ale tak sobie pomyślałem że przy okazji... :P PHP, HTML no i jakaś javka? Nie wiem, może być a macie po prostu jakiś system logowania i rejestracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ale spryciarz :D Biorąc pod uwagę link w twojej stopce można stwierdzić iż temat nie służy do niczego innego jak nabijanie sobie jakiegoś poziomu czy czegoś :P @UP Wpisz sobie Logowanie i Rejestracja PhP/Mysql w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qanaroo Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Nie zrobisz żadnej oryginalnej gry, tylko kolejny klon ogama/bitefight/gladiators, gdzie będzie 4 graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Tak naprawdę nie chce zrobić takiej gry tylko .... to tajemnica ale muszę mieć silnik seryjnie :) A co do linku to powtarzam że podałem go przy okazji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Silnik to już sobie napisz sam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez94 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 "Tak naprawdę nie chce zrobić takiej gry tylko .... to tajemnica ale muszę mieć silnik seryjnie smile.gif A co do linku to powtarzam że podałem go przy okazji biggrin.gif" Robienie silnika to robota na dobre kilka lat. Wystarczy spojrzeć jak robiono phpbb 3. Php to trudna sprawa polecam książkę "PHP i MySQL Tworzenie stron WWW Vademecum Profesjonalisty wydanie 3" Edit1: Zapomniałbym. Musisz jeszcze opanować do perfekcji HTML i CSS bez tego nie zajedziesz daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Jak ty logowania nie umiesz zrobić to zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Logowanie umiem, rejestracji nie umiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 A tak się składa, że ona jest prostsza niż logowanie, bo to tylko dodanie rekordu do bazy, tymczasem logowanie i trzymanie sesji to sprawa trudna - bo trzeba pilnować, żeby sesji ktoś nie przejął, żeby ją dobrze utrzymać, żeby ją aktualizować i żeby nie dało się jej obejść zmieniajac prawa użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Logowanie umiem, rejestracji nie umiem A więc wiem, na jakim poziomie jest to logowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 No tak, na poziomie sprawdzenia czy konto istnieje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Nie no jak szukam jakiś kursów to są tylko logowania i tam jak dajesz przycisk "zaloguj" to się nic nie dzieje. I rejestracji nigdzie nie ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 i tam jak dajesz przycisk "zaloguj" to się nic nie dzieje. Chłopie, nie pogrążaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Od przycisku Zaloguj, to się samo nic nie zaloguje - wierz mi, to jest naprawdę trochę roboty i co najmniej te kilkadziesiąt linijek kodu i to nie HTML :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Wiem że na 100% to nie będzie łatwe i nie chcę tego zrobić w trzy sekundki. Ale czy robił bym to minutę czy dwa lata to muszę się gdzieś tego nauczyć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Więc zacznij od podstaw - kurs PHP na dzień dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Za to się biorę :P HTML trochę umiem, a dasz mi jakiegoś linka na zmienne i tak żeby był <button> i jak się klika to cyferka rośnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Poczytaj kurs, zobacz czym są zmienne POST i GET i popracuj sam, a nie czekaj na gotowce. Z gotowców nic się nie nauczysz. A buttonem w HTMLu który zatwierdza formularz jest akurat <input type="submit"> a nie <button> :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 17 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 No właśnie nie jestem najlepszy w szukaniu :( A co do buttonu to nie chcę submit (o nim to wiem) tylko +zmienna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 17 Października 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 To byłby JavaScript. Jak chcesz PHP, musi być submit :) A co do szukania, to tutaj jest dobry kurs: http://lmgtfy.com/?q=kurs+php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Nie ucz się PHP pod kątem, aby napisać grę. Zanim ty zrobisz coś ciekawego, minie sporo czasu. Pozostaje ci tylko uwierzyć w to, co mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Witaj, ja bym ci polecał ściągnąć jakiś silnik prostej gry potem analizować kody a PHP samo powolutku wejdzie ci do głowy. PS. Najlepiej załóż sobie własny server (np. za pomocą WebServ) dla testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Witaj, ja bym ci polecał ściągnąć jakiś silnik prostej gry potem analizować kody a PHP samo powolutku wejdzie ci do głowy. PS. Najlepiej załóż sobie własny server (np. za pomocą WebServ) dla testów. Okej to daj mi linka do ściągnięcia silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 link za pierwszym razem możesz się przestraszyć widząc ogrom kodu, ale cóż, no pain, no gain. Ostrzegam, bez podstaw php i mysql tutaj daleko nie zajdziesz, najwyżej jak większość tylko teksty pozmieniasz i będziesz miał 'sfojom' grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 31 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 link za pierwszym razem możesz się przestraszyć widząc ogrom kodu, ale cóż, no pain, no gain. Ostrzegam, bez podstaw php i mysql tutaj daleko nie zajdziesz, najwyżej jak większość tylko teksty pozmieniasz i będziesz miał 'sfojom' grę. Rzeczywiście, przestraszyłem się linkiem który nie działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 http://www.vallheru.sourceforge.net/ Boshe..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cover Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jeden link i wszystko wyjaśnione: mmocenter.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi