lenin Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Natrafiłem na problem i nawet nie wiem jak go opisać. Wiem, że już był kiedyś podobny temat, ale za nic nie mogę go znaleźć:/ GML for(n=1; n<100; n+=10) { zm=instance_create(n,y,obiekt) } Tworze w ten sposób kilka obiektów ale każdy jest przypisany do zmiennej zm a potrzebuję aby do zm dodawało za każdym razem liczbę żeby efekt był taki: zm=instance_create... zm1=instance_create... zm2=instance_create... itd. Ehh nawet za bardzo nie wiem jak to wytłumaczyć, ale liczę, że ktoś dobry pomoże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 GML for(n=1; n<100; n+=10) { zm[n]=instance_create(n,y,obiekt) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anubarak Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 GML for(n=1; n<100; n+=10) { zm[n]=instance_create(n,y,obiekt) } EDIT: Gnysek szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 27 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 ehh takie proste a taki problem mi wyszedł ;/ Wielkie dzięki wam a temat zamykam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Tyle, że to stworzy w tablicy komórki zm[1] zm[11] zm[21] itd. Żeby były kolejne naturalne to zrób tak: GML for(n=0; n<10; n+=1) { zm[n]=instance_create(n*10+1,y,obiekt); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi