Mokrad Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam. Wie może ktoś jak zrobić by ma postać się ruszała? Użyłem opcji z FAQ i jak naciskam lewo i prawo to postac sie nie rusza. tak samo chcialbym przy skoku. dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Przepisz z FAQ wszystko jeszcze raz dokładnie bo pewnie źle skopiowałeś lub nie ustawiłeś obiektom solidów itp. Nikt nigdy nie miał problemów z tym kodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 spróbuj ustawić maski na kwadrat czy cuś, czasami przez fikuśne kształty tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 25 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ale Ruch bo ja to robiłem z grawitacji. Nie dodałem ruchu i jak go dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 ehh... GML //event keyboard right: if place_free(x+4,y){x+=4} //event keyboard left: if place_free(x-4,y){x-=4} //event keyboard up: if ! place_free(x,y+1){vspeed = -10} wszystko masz w FAQ... czego nie rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Przez klocek Execute Code jest on w grupie controls. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Tego, że ruch sprite'a ma sie robić co mam ci nagrac co sie dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 To postać się nie rusza, czy nie ma animacji? Bo to są odmienne problemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 gdy rysowalem to sie ruszala ale animacja. animacja sie nie ruszala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 To ruszała czy nie ruszała, bo już nie wiem o co chodzi <_<. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mokrad Opublikowano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 A jednak przyda sie pomoc. Chcę tak. Ustawiłem z FAQ tą grawitację ale jak ustawić, żeby podczas biegania hero ruszał się z odpowiednią prędkością i ruchu i sprite'a. Tak samo w skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Wszystko to co jest w FAQ na ten temat plus image_speed. Co jest w tym wszystkim dla Ciebie problemem? Tak ciężko skopiować w odpowiednie miejsce gotowy kod? Bo już sam nie wiem w czym masz problem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi