Markar Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 A więc tak: 1.Można zrobić tak żeby po kliknięciu na obiekt gra zwijała się do tego paska po prawej stronie na dole ekranu, jeśli tak to jak? 2.Można usunąć ten pasek z zamknij i zwiń i zminimalizuj w grze, jak tak to jak? 3.Room musi być kwadratowy? Chcę aby widoczna była tylko elipsa(to co zaznaczę, a ma być to kształt elipsy), jak tak można to jak? 4.To ma być tamagotchi, bo się nudzę i chcę coś zrobić w GM'ie. I tak oto zakończam moją serię "Jak tak to jak?" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 1, 2, 3.dll se poszukaj :] 4.co mnie to? :D se rób co chcesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 le na dll'ach się nie znam, da się to zrobić w GM?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 nie ma opcji :D hmm zaraz ci podeśle w edicie dllki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Chłopie używanie DLLi jest proste, wystarczy znaleźć odpowiedni, a z biblioteką, po ściągnięciu, dostajesz przykład użycia oraz opisane działanie funkcji, które używasz normalnie jak tych w GMie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 zmiana ksztaltu : skin.dll a minimalizacje to nie wiem :P łatwo w delphi napisać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Thx wam, już będę wiedział, dzięki Ferfi z góry za dlle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 W XenoNie przy uzyciu silnikowych okien mam opcje pokazywania na pasku, w trayu, przemiszczanie okna, ale to dopiero za kilka dni wypuszcze wiec wtedy sie bedziesz mogl pobawic :) inny z trayem jakie jest, bodajze GMtray lub cos w ten desen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 nie potrzeba dllela na 2 pytanie "Można usunąć ten pasek z zamknij i zwiń i zminimalizuj w grze, jak tak to jak?" można zrobić w opcjach gry edit: don't draw border oraz don't show buttons in wninow caption Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Pobrałem Skin.dll Z tąd: http://www.nodevice.com/dll/Skin_dll/item15952.html ale nie ma żadnej instrukcji... jak go obsługiwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 to nie jest dll do gma, masz to : http://www.messy-mind.net/2007/gm6-window-skinning/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 jak czegos szukasz do GM'a to zawsze pisz yoyogames + co sukasz lub gmclan czy cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Dzięki wam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 bracia koala...jesteśmy tu żeby pomagać! :D haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Zrobiłem WSZYSTKO(nawet rozmieszcze nie biektu w roomie xD) I nic, normalne kwadratowe okno :/ Dlaczego tak jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 ehh...podeślij plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Zapomniałem xD, zaraz będzie w edicie. Edit: Kurka, nie mam transferu i się wysyła 6b/s xD, robię to w gm7 jakby coś, dam wam kod źródłowy: nformation about object: skin Sprite: <no sprite> Solid: false Visible: true Depth: 0 Persistent: false Parent: <no parent> Mask: <same as sprite> Create Event: set Alarm 0 to 1 execute code: //Just some window dragging stuff dragging = 0 dx = 0 dy = 0 Alarm Event for alarm 0: execute code: skin_window("skin.bmp") Step Event: execute code: //Window dragging mx = window_get_x()+window_mouse_get_x() my = window_get_y()+window_mouse_get_y() if mouse_check_button_pressed(mb_left){dragging = 1; dx = window_get_x() - mx; dy = window_get_y() - my} if dragging and mouse_check_button(mb_left){ window_set_position(dx+mx,dy+my) }else{dragging = 0} ______________________________________________________ Information about object: O_poczatek Sprite: <no sprite> Solid: false Visible: true Depth: 0 Persistent: false Parent: <no parent> Mask: <same as sprite> Create Event: set Alarm 1 to 2 Alarm Event for alarm 1: execute code: global.wybor = show_message_ext('Jakiego chcesz miec zwierzaka?','Zolwia','Psa','Smoka') if ( global.wybor ) = 1 {global.pet=1}; else if ( global.wybor ) = 2 {global.pet=2}; else if ( global.wybor ) = 3 {global.pet=3}; ______________________________________________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 ale 1 pytanko...gdzie tu wczytywanie dll itp? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 lol on chyba tylko przykleił DLLa do folderu z grą... Koleś hallooo musisz mieć ładowanie DLL... BTW. czemu masz to w alarmie? ; O GML skin_window(working_directory + "\skin.bmp") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Witam :) Sorry za offtopic ale zainteresował mnie temat. To zbieg okoliczności ze też robisz tamagotchi? Heh bo ja też ostatnio wpadłem na taki pomysł ale nie robie takiego perfidnego jak ty chcesz zrobić. Mój będzie bardziej jak symulator życia. Pozdrawiam i życze udanego projektu, może kiedyś porównamy nasze gierki ^^ aa wracając do dll to ja tam się kompletnie na nich nie znam xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Dzięki, poradziłem sobie. A można zminimalizować okno gry normalnie? Jak tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Klikając na oknie taki guziczek z poziomą kreską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Gnysek@ LOLZ, chodzi mi o to czy można napisać zminimalizowanie okna gry w kodzie i jak to zrobić. Lordis@ Tak zbieg okoliczności, skąd możesz wiedzieć jakie robię tamagotchi skoro dopiero zaczynam robic silnik... Jak się nie znasz na dllach to poczytaj temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 ten temat? :D A co tu do oglądania...:D ehh...w gml chyba sie nie da zminimalizowac kodem...dll se napisz...w c++ czy pascalu...naprawde sie przydaje umiejetnosc pisania dlli :] na stronie jest kurs tymona :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Czyli nie da się zwinąć gry(tak normalnie) za pomocą kudu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 tym dllelem bedziesz mógł zminimalizować grę http://www.box.net/shared/x0osb6moft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 HuderLord jesteś super ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi