/l/l-ichał Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Dawno nie odwiedzałem GMClanu (jakieś pół roku) jednak chciałem zaprezentować swoją pierwszą grę, którą zrobiłem jakiś rok temu. Tytuł: "Gra_Platformowa" Gatunek: platformówka Opis: Tak jak typowa gra platformowa, czyli od punktu A do B. Po drodze napotykamy wiele przeszkód wymagających od nas zręczności w rękach. Sterowanie ogranicza się do: lewo, prawo, spacja. Gra jest prosta i w miarę krótka, ma za zadanie nauczyć nas cierpliwości. Możecie oceniać jak chcecie ale przede wszystkim chodzi o to, żeby sobie pograć. Download: http://rapidshare.com/files/283602319/Gra_...ormowa.rar.html Rozmiar pliku: 20,7 MB Wersja okrojona Download: http://rapidshare.com/files/283618048/Gra_...wa_rip.rar.html Rozmiar pliku: 11,7 MB Autorzy: Programowanie/Fabuła: /|/|-ichał Grafika: /|/|-ichał + tła z nieznanego źródła Muzyka: Guns 'N Roses Screeny: https://gmclan.org/uploader/5085/screen1.jpg https://gmclan.org/uploader/5085/screen2.jpg https://gmclan.org/uploader/5085/screen3.jpg Powodzenia :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 20 MB? No denks. Daj bez muzy wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 zaraz wrzucę wersję bez muzyki, będzie jako edycja Edit: będzie coś w okolicach 10mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 jeśli tła po prostu wgrałeś do gry i używałeś opcji background stretch do wyświetlania, to lepiej zmniejsz te tapety do rozmiaru levelów. a gra wygląda interesująco, kojarzy mi się z Jumperem, jutro na pewno sprawdzę wersję z muzyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 już jest gotowe, warto poczekać trochę dłużej bo muzyka buduje klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 nawet ładnie wygląda :] i wwal na gmclanu uploader ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Nie spodziewałem się niczego świetnego szczególnie patrząc na screeny(wiem wiem nie grafika jest najważniejsza w grach) i....ta gra mnie zaskoczyła! Naprawdę się wciągnąłem na dłuższą chwilę i jak widać nie potrzebna była nawet wersja PRO GM'a by zrobić dosyć ciekawą grę. Pierwsze co się rzuca w oczy to grafika (jest po prostu straszna!) , jednak nie przeszkadza w rozgrywce. Inną rzeczą która może trochę irytować to minimalne opóźnienie skoku, wydawało mi się że bohater nie reagował natychmiast na przycisk skoku (albo to ja już się starzeje). Warto wspomnieć że levele są dobrze zaprojektowane oraz jest możliwość przesuwania skrzynek. Ogólnie jednak pomijając te szczegóły które nie każdego muszą irytować to naprawdę niezła gra która mimo swej prostoty wciągnęła mnie na dłuższą chwilę (co w grach z GMCLAN'u jest rzadkością). Plusy +potrafi wciągnąć +fajnie zaprojektowane levele +genialna w swej prostocie Minusy -grafika -opóźnienie skoku Werdykt Prosta wciągająca gra potrafiąca zabić trochę czasu Ocena ##### (3/5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 hmm fajne te skrzynki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Cieszę się, że tak do tego podchodzicie. Nie jest to wielki projekt tylko gra, w którą można sobie pograć dla odprężenia, dodam jeszcze, że od roku używam wersji lite i ani razu nie miałem z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 heh...ale zasoby z zewnątrz by się zdało...najpopularniejsze do tego funkcje: GML sprite_add - wczytuje spriteya z pliku image_index=spritey - ustawia spriteya sound_add - wczytuje dzwiek z pliku execute_file - wczytuje kod z pliku :] Mówią że lepiej nie używać bo można se zmieniać kod gry, a ja myślę że...olać to :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 image_index to numer klatki gifa pomyliłeś z sprite_index. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Nono, gra bardzo fajna. Przyjemnie sę gra a na grafikę i tak nie zwracam większej uwagi. Tylko krótkie :P Ale na 4 niestety nie zasługuje więc 3+/5 (albo to ja już się starzeje) Zaginasz czasoprzestrzeń, u mnie nie ma opóźnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 racja...sorki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Gra się nawet trzyma. Gameplay na średnim poziomie grafika też ale nie do końca. Nie podobają mi się backroundy ;p No i trochę za dużo waży :) 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 gra ok, ale przydałyby się jakieś sejwy i ładowanie muzyki z pliku (gra ładuje się wieczność, ale z tego co widzę nie masz zarejestrowanego GMa, więc odpuszczę). 7/10->4/5 ps. bohater jest brzydki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 właśnie zrobiłem ogromny krok do przodu w moim projekcie Glory and Honor dzięki Platynie, a tam bohaterowie nie będą brzydcy :rolleyes: p.s. mam sentyment do brzydkich kwadratów :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Przyznam że ciekawa platformówka:) mi się podobała daje.... aa niech będą 4 gwiazdki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Powiem w trzech słowach :> fajna brzydka ciekawa dam i te 3 :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsukuru Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Dalem 4 , widac ze byles wtedy starajacym sie poczatkujacym :thumbsup: dlatego dam 4 :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi