Grabek Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Który z wyżej wymienionych języków polecacie to zrobienia gier na stronkę? To co mnie interesuje to głównie porównania czasu nauki/trudności danego języka oraz jego możliwości Grę którą mam w planach chciałbym wykonać w 2d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Flash jest dosyć prostym językiem skryptowym (chodzi mi o action script) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Jeśli chcesz być Pr0 N00bem, wybierz Flasha ... dlaczego? - Łatwy :D I chyba narzędzia parę tysięcy złotych kosztują (tak się mnie zdaje, patrząc na politykę Adobe) Jeśli chcesz być Pr0 H4X0R, wybierz Java ... dlaczego? - Większe możliwości - Darmowa W Javie napisali takie programy jak GMD (zainteresowany wie co to :) ) Dodatkowo chyba jest darmowa ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Nie zapomnijcie shockwava czy ja kto sie nazywa : O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 w javie możesz zrobić grę 3D i będzie się ona w przeglądarce otwierać. Przykład: http://www.runescape.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Dla mnie Flash to ciężkie gówno przeładowane bajerami. Jest chyba jednak popularniejszy od Javy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Bo flash jest raczej do animacji na stronę i do odtwarzania filmów ostatnio, niż do robienia gier. Tak naprawdę robienie gier w Flashu to taki skutek uboczny - w DHTMLu też można robić gry, chociaż tak naprawdę sie do tego nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 E dajcie jakiś fajny kurs do te Javy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Jeśli chodzi o Flasha... ostatnio zainteresowałem się mixem FlashDevelop + flixel który może nie ma wielkich możliwości, ale ma kilka gotowych narzędzi i pozwala na podszkolenie się w AS. Polecam. http://flixel.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 : o ale w falshu tez powstaly dobre gry... Dofus , Wakfu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 A Pong powstał na Oscyloskopie - takim urządzeniu co pokazuje wykres wielkości elektrycznych, np. w postaci Sinusoidy :) To jest jedna z pierwszych jak nie pierwsza gra w ogóle i nie można powiedzieć, że jest zła - ale ja bym oscyloskopu do tworzenia gier nie polecał, bo poza pongiem może być ciężko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 to nie był Pong. to był Tennis for two, czy jakoś tak. Pong był już normalną grą na automaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Września 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Możliwe, ale zasada gry podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Września 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Flash styknie, nie ma co się brać za javę, która nadaje się tak samo do tworzenia gier jak flash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi