sindbad Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam, jestem programistą od ok. 7 miesięcy. Programuje w Object Pascalu (tzw. Delphi). Mam na swoim koncie gierkę 2D. Teraz wraz z trzema kumplami (grafikami). Zabraliśmy się za robienie samochodowo-przygodowej gierki (szczegółów nie zdradzam). Ma być ona 3D, ale nie znalazłem żadnego silnika do gry 3D pisanego w Delphi .... Dlatego proszę o pomoc. Może ktoś pomoże, jak nie to zostanie jakieś inne forum ... Czy zna ktoś silnik graficzny gry 3D pisany w delphi (najlepiej nie do gry RPG). Za pomoc nie wiem jak się odwdzięczę :) ale będę dłużnikiem. Pozdrawiam, sindbad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Poza czystym DirectX i OpenGL to nie natknąłem się, może dla tego, ze delphi jest raczej do programów, a do gier jest nie najlepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sindbad Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 A dużo directx i openGL się różnią od delphi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 A dużo directx i openGL się różnią od delphi ?WUT?? DirectX/OpenGL to nie oddzielny język/środowisko. To jest delphi ale z tym, że są te dodatkowe procedury (czy tam funkcje, nie wiem nie znam się na delphi dobrze.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Omega, TrueVision ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja ze swojej strony polecam Cpp + Ogre3D, wystarczą podstawy OO aby opanować ten znakomity silniczek :3 Jeśli upierasz się na Delphi to polecam przejrzeć: http://www.devmaster.net/engines/search.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Mi wiadomo, że w delphi się trudno robi gry, łatwiej programy. Ale jeśli masz zamiar w przyszłości tworzyć gry komputerowe, to ucz się C++, a potem naucz się biblioteki Allegro, ja znam podstawy C++ i mogę se zrobić PingPong z grafiką :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi