Markar Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 A więc tak, mam banalny(chyba banalny)problem, mam zmienną global.worb jeżeli ma ona wartość np. 0.5, nie wyświetla 0.5, tylko 0, mój kod na wyświetlanie to draw_text(x,y,'Worb: '+string(global.worb)) Jak mam zrobić aby gdy wartość tej zmiennej wynosi 0.5 wyświetlało to 0.5 proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Przejrzyj całą gre, żeby znaleść obiekt który ustawia zmienną na zero, jeśli nie znajdziesz podaj plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Mam taki kod w creacie obiektu szybkosc: global.worb=0.0 a w steep gracza mam takie coś: if speed=0 {global.worb=0.0} if speed=1 {global.worb=0.1} if speed=2 {global.worb=0.2} if speed=3 {global.worb=0.3} if speed=4 {global.worb=0.4} if speed=5 {global.worb=0.5} if speed=6 {global.worb=0.6} if speed=7 {global.worb=0.7} if speed=8 {global.worb=0.8} if speed=9 {global.worb=0.9} if speed=10 {global.worb=1.0} Sory za entery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 if round(speed)=1 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 A nie lepiej: GML global.worb = speed/10 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Użyję kodu Ujzela, THX, masz credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 GML draw_text(x,y,'Worb: '+string(speed/10)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi