HrabiaDrako Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Mam problem ze spritesami więc,korzystam z ruchu platformowego z FAQ i kiedy zmienia się obiekt z chodzenia w lewo na chodzenie w prawo a obok jest blok z kodem podłoża spritesy nachodzą na siebie i postać się zatrzymuje i nie da się nic zrobić.proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Mógłbyś napisać jaśniej? Najlepiej podaj obiekt information... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 pewnie maska nieustawiona jak chodzi o to o czym myśle . Zrob sprit o krztalcie sprita jak stoi (bez animacji) i w create ustaw mask_index=sprite_maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Zwęszyłem warna za "informującą" nazwę tematu. Pewnie problem z brakiem maski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Animacja się zmienia ale dalej nie może się ruszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcior7 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 to zmien wartosc jak masz w stralce w lewo GML if place_free(x-4,y) {x-=4} to zamien naGML if place_free(x-10,y) {x-=10} tak somo w prawo a jak nie to sie pobaw zwiekszaj i zmniejszaj a primo jakiego rozmiaru sa bloki i twoj bohater?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Wziołem 80 na 80 i blok a postać też w tym 80 na 80 się mieszczą:P EDIT: Zmiana kodu nie działa:(to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżamper Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Pewnie dałeś jakieś image_xscale czy inny syf. Weź to wywal i pobaw się z draw_sprite_ext(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Chyba źle się wyraziłem,i nie wiecie o co mi chodzi.więc: Najpierw jak podchodzi postać do bloka: Następnie naciska się lewą strzałkę,zmienia się sprites i nachodzi na blok: Postać nie może się ruszyć tylko zmienia się sprites:| (nie zwracajcie uwagi na grafę,jeszcze nie zaczołem nad nią prac,to tylko szablon:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 masz źle ustawione Originy spritów. Pierwszy ma pozycję x przesuniętą o jakieś 10px w stosunku do drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Dzięki,nie wychodzi mi to ustawianie,postać skacze po całym ekranie...poćwiczę to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 postać skacze po całym ekranie :o tzn? Sprecyzuj to trochę albo zapodaj projekt. a orginy zmieniasz w ustawnieniach sprita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 daj projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Już sobie z tym poradziłem,nieaktualne,dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 6 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 spox Regulamin pkt 4. Nie pisz bzdurnych postów, które nie wnoszą nic nowego do tematu lub nie mają nawet jednego rozbudowanego zdania. Nie powielaj opinii innych nie dodając nic od siebie. Nie pisz tylko WIELKIMI literami. Posty typu "pierwszy" są również zakazane. Warn. Platyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi