bartas Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Jest jakiś sposób na to żeby używać plików ini znajdujących sie w innym folderze? Bo jak robie tak: GML ini_open('sciezka do pliku ini') to mi wywala błąd że ini musi być w tym samym folderze co gra :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 możesz go pierw przekopiować do folderu z grą, wczytać i zapisany na nowo plik skopiować do tej lokalizacji :P albo użyj zwykłych plików ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 ini_open('folder/ini.ini') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 ini_open('folder/ini.ini') On to właśnie napisał, a mu wywala błąd <_< EDIT 200 post :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 a może \ ?? Chociaż coś mi się wydaje, ze ini musi być w tym samym folderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 GML ini_open(nazwa) - Wczytuje plik ini. Plik musi być w tym samym folderze co gra, a jeżeli go nie ma, tworzy go. Masz rację gnysek, chyba musi być w tym samym folderze :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Co nie znaczy, że nie może być ini_open( 'resource\pliki_ini\plik_ini.ini' ); czyli plik ini musi być w tym samym folderze/podfolderze gry :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Marek, dzięki nie wpadłem na to żeby kopiować ten plik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi