trilek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 1.No więc chciałbym się dowiedzieć jak zrobić multiplayera (takiego jak np.w tibi,runescape) co do niego jest potrzebne jak go wgrać 2.Jak zrobić w takiej grze multiplayer czat jak go włożyć w gre 3.Jak zrobić w też grze multiplayer logowanie czyli.wpisanie nicka, hasła,wybranie postaci i jak do tego zrobić automatyczny zapis Wiem że sobie myślicie że ja dobiero początkujący i takie tam to ja teraz powiem potrzebne NA PRZYSZŁOŚĆ z góry dziękuje serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 na przyszłość zapoznaj się z przykładem Mplay Tymona, znajdujący się w zasobach serwisu, oraz z różnorodnymi kursami i przykładami o 39dll rónież w zasobach serwisu jak i na forum w dziale przykłady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 1. Napisać 2. Napisać 3. Napisać Pisałeś jakas grę? Nie zrobisz tego w tydzień, ani w miesiąc. Przy takich pytaniach, to może potrwać nawet lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 No właśnie ja sie pytam czy ktoś byłby tak hojny i napisał by mi ten kodzik a kiedy pisałem gre pisać niema jak jeżeli na serwisie poradnik dla początkujących GML jak sie włącza to błąd wyskakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Tak trudno zrobić wysyłanie stringa? GML clearbuffer() writestring(chatmsg) sendmessage(socket) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Nie zrobisz tego w tydzień, ani w miesiąc Nikt Ci nie napisze. Ale jak zaproponujesz dobrą kwotę, to mogę Ci napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 @UP Cóż za komercja No nie wiem, albo się ucz dll-a używać (39Dll), albo zobacz Mplaya (np. przykład ponga ze strony yoyogames.com) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=7908 to link do tego jak zrobić Mplayera prawie wszystko z tamtąd rozumiem tylko gdzie umieścić ten kod sesji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ja też mogę napisać za dobrą kwotę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 No o kwote w jakim sensie o SMS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Takiej kwoty o jakiej oni marzą to kochany SMSem nie wyslesz :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ja biorę 10 złotych za godzinę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 A jak miałby on uwierzyć w twoją uczciwość co do czasu pracy? Przecież możesz się obijać i zgarniać kasę bo on nie wie ile się taką grę robi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Korki z gamemakera? :P Ja szczególnie polecam przykład który znalazłem na yoyo games. Także szukałem jakiegoś przykładu "online" i natknąłem się na 1945 online. Nie ma tam czatu jednak prosto go dorobić. link do downloadu Przykład nie jest mój i mówię wam że sam bym takiego czegoś nie napisał :P PS: Gra to przerobiona gra 1945 jednak zamiast rozwalania i nabijania punktów trzeba walczyć z przeciwnikiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 jak mówi grabiarz skąd mam wiedzieć czy sie obijać niebedziesz wole nieryzykować to teraz ładnie prosze za darmo żeby któś powiedział jak stworzyć sesje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Trilek: Przed chwilą ci dałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 nie bierz się za to, stracisz cierpliwość albo załamiesz się jeszcze :P, ja z bratem to już parę miesięcy MMORPGa robimy,a dopiero 75% jest więc nie zrobisz tego tak szybko i nie wierz kolegom jak mówią że w 2 dni robią grę Online, bo to debile, w tyle to mój brat ponga zrobił na 2 graczy :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Wiem że tego szybko nie zrobie Kargula przykład pobrałem i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie EDIT@ Kargul twój przykład mi nie włazi błąd wyskakuje może dlatego że mam Game Maker 7.0 Lite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 bez wersji PRO gry online nie zrobisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jak masz lite to nie odtworzy ci gier Online ponieważ takie funkcje zawiera Pro. Jak sama nazwa wskazuję jest to 1945 Online i wymaga wersji pro. Pro = online Lite = kup pro Pro = pro gry No to tyle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Aha to pobiere Game Makera 7.0 profesjonal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Aha to pobiere Game Makera 7.0 profesjonal NIE! NIE! NIE! Gamemakera Pro trzeba kupić. Jeżeli znajdziesz źródło do pobrania pro, to wiedz że to nie jest legalne... Patrz na moje ostrzeżenia... (Coś o tym wiem :() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Ok ja człowiek legalny cóż trzeba troche zarobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 no to wróć za pół roku jak będziesz mieć pro ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Albo zacznij używać Game Maker 5.0 ;p Sam używam, bo chcę być legalny xD Nawet Multiplayer ma (mplay) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 39dll też tam raczej zadziała, bo DLLe były obsługiwane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 No to pobiorę 5.0 to tak szybciej będzie ale ja dalej niewiem jak czat zrobić.. znacie może jakiś poradnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Mam dla ciebie jeszcze jeden przykład który także nie jest mój i także pochodzi z yoyo games. Pokazuję jak w gm 6 robi się MMO. Jednak nie wiem czy wymaga rejestracji... Klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Sam pisałeś że te informcje, kody mają być na przyszłość, a nie na teraz, przecież się można się uczyć bez włączania przykładu. Dlatego nie ściągaj GM5.Za pół roku może będziesz miał 25 zł na GM7 i tym lepiej, bo mówią, że jak ktoś kupi GM7 w czerwcu dostanie za darmo GM8. EDIT:Nie w czerwcu, tylko po 1 czerwca :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trilek Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 kargul-znów dzięki fajny gość z ciebie 47xxxxxxxx-jak GM7 kosztuje 25 zł to lece go szukać w sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi