XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Jak zrobić, że gdy w <td></td> piszę np długi tekst to sie tabela rozszerza razem z długością tekstu, a ja chcę zablokować zeby np width bylo wciaz takie same a jak tekst jest za dlugi to automatyczne łamanie lini i przerzuca nizej.. jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 <tr width="640px"> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 aaa a ja dawałem td width.. e; nie działczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 to rób na warstwach (<div>) i używaj stylów do ustalania rozmiarów, bo tekst musi się dostosowywać do rozmiarów tabelki/diva Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 @XxMichałxX: Jeżeli jest to ciąg znaków ze spacjami to wystarczy ustalić tylko szerokość td, natomiast jeżeli mam do czynienia z długim ciągiem znaków bez spacji, to trzeba łamać tekst w php (lub js, ale lepiej w php). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 PsichiX no właśnie teraz tez z div-em kombinowałem ale nie bardzo wiem co i jak.. podaj mi jakiś przykładowy kod na zrobienie trzech paneli: Nawigacja __ _____________Newsy________________ __Shoutboks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 tabele: <table width="100%"> <tr> <td width="10%">Nawigacja (mozna tutaj wstawic kolejną tabelkę, dla ułatwienia)</td> <td width="80%">Newsy</td> <td width="10%">Shoutbox</td> </tr> </table> divy: <div style="width: 100px; float left;">Nawigacja</div> <div style="width: 700px; float left;">Newsy</div> <div style="width: 100px; float right;">Shoutbox</div> <div style="clear:both;"></div> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 hm a w tabelach to czemu Newsy i Shoutbox mają od górnej krawędzi odstęp 2-3 linijek? czyli są na wyśrodkowanej wysokosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 dodaj w td parametr valign="top" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 nie pomogło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 a wpisałeś tak ? <table width="100%"> <tr> <td width="10%" valign="top">Nawigacja (mozna tutaj wstawic kolejną tabelkę, dla ułatwienia)</td> <td width="80%" valign="top">Newsy</td> <td width="10%" valign="top">Shoutbox</td> </tr> </table> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 przy table dopisz sobie jeszcze height="100%" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 aha bo ja napisałem zamiast "valign" to "valgin" .. czasami niektóre wyrazy przekręcam angielskie i zawsze je tak czytam.. albo np przekręciłem z "tutoriale" na "turiotale" i wszdzie bylo napisane "tutoriale" a ja czytałem "turiotale" ; o edit: no dobra juz działa thx, tylko jeszcze jedno małe pytanko przy okazji: jak zmienic wygląd ramek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 ramek? jesteś pewien, że chodzi o ramki, a nie o obramowanie tabeli? :F http://www.kurshtml.boo.pl/html/frame,html.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 w tagu table dodaj opcje: border="0" to będzie niewidoczna ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 ale ja chce ramke, tylko z jakimś spritem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 <frameset> <frame src="sprite.png" name="ramka1" /> </frameset> oczywiście wstaw to w head. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi