Jakim Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Oto prosty silnik 3D oparty na przykładzie FPS (większość rzeczy i tak została zmieniona). Będzie stale rozwijany. Silnik można pobrać tu: Wersja 0.6: http://rapidshare.de/files/13577160/3d.rar.html Spacją się skacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Przykład dosyć ciekawy, ale popraw set mouse, ten klocek nie pasuje do calej reszty. Dopisz to w scrypcie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 17 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Chodzi Ci o sensitive myszy? Ustawione jest na dosyć czuły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Chodzi Ci o sensitive myszy? Ustawione jest na dosyć czuły. Nie, wszystko jest OK. Chodzi mi tylko o wstawiony klocek ukrywania kursora myszki. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Będę szczery, do czterech liter xP Nie ma nic ciekawego , wg mnie obkroiłeś tylko przykład z gamemaker.nl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgadzam się z tym co pisze Valdemor i Tymon Myszka jest bardzo czuła a jedyne co jest fajne to skakanie :P Jeżeli zrobiłeś to ,,sam,, to dobra robota :thumbsup: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Będę szczery, do czterech liter xP Nie ma nic ciekawego , wg mnie obkroiłeś tylko przykład z gamemaker.nl Systematycznie będę dodawać nowe funkcje, itp. To tylko wersja 0.4 :). Voldemor - klocek zostanie, niech ten jeden symboliczny klocek zostanie :P. A tak właściwie, wyszła nowa wersja - 0.6, gdzie dodałem efekt mgły, kucanie, bieg. Planuję jeszcze zrobić: - lampy, - strzelanie, - skrzynie, przeszkody, - nowe efekty graficzne - i wiele, wiele innych :P http://rapidshare.de/files/13577160/3d.rar.html EDIT: oprócz kamery i tego, co było w przykładzie FPS, to sam :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Jakim mam do Ciebie pytanie draw_set_font(font) draw_set_color(c_white) draw_text(32,32,"Pozycja x: "+string(obj_Player.x)) draw_text(32,48,"Pozycja y: "+string(obj_Player.y)) jak go moge ustawic zeby byl widoczny bo jak daje z tym //rysunki 2D d3d_set_projection_ortho(0,0,640,480,0); to usuwa dolne menu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 23 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Najlepiej jakbyś miał inny obiekt o innej głębi (np. Depth = 0 dla rysunków 2D) i jeszcze inny dla 3D (np. Depth 100). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tritus Debris Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Ej! Postawiam ściankę, a jej nie ma podczas grania! Nie mogę zbudować własnego poziomu. (mówię o pierwszej wersji, teraz ściągam drugą) [edit] no już mogę, ale jak postawiam objekt "draw" to wyskakuje błąd. Coś trzeba jeszcze zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 no już mogę, ale jak postawiam objekt "draw" to wyskakuje błąd. Coś trzeba jeszcze zrobić? Opis dokładniej ten błąd i powiedz, co i jak się wyświetla :). Na planszy nie możesz dawać obiektów 'draw' (są to parenty dla ścian). Jedynie musisz postawić obiekty ścian. To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Kiedy chcę pobrać to mi się pokazuje file not found! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 bo plik został usunięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Bo rapidshare wszystko usuwa pa dwóch miesiącach. :rip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 ja tam nie bawie sie w rapida. ale z tego co pamietam to jak mialo sie premium to nie usuwało plików. a tereaz nie wiem. nie interesuje mnie to a szkoda, bo chcialem zobaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mallo Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Ja też! Można skorzystać z wayback machine na archive.org (bez www!) Spam, doublepost. Warn. Woock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A u mnie się nie da pobrać tego silnika bo piszę file not found O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megaman Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Właśnie weź uploaduj na uploader a nie nabijasz sobie punkty na rapidach O! :rip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Ten temat jest sprzed 2 lat ludzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi