Nikas Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Tytuł: butcher pete! Gatunek: platformowy rasistowski,chory,śmieszny shooter Opis:Kiedyś chciałem robić "postala 2d" jednak projekt nie wypalił.Ostatnio z kolegą robię grę postapo,jednak ciągle mnie ciągnie do tego postala! A więc zacząłem skrobać sobie gierkę,mam już trochę zrobione.Gra opowiada o rzeźniku piotrze? który gdy jechał do więzienia busem pełnym innych kryminalistów zaczął agresywnie się zachowywać.Jeden z policjantów chcąc go uciszyć,wszedł do pomieszczenia a wtedy pete wyciągnął "kosę" własnoręcznej roboty i dźgnął policjanta w plecy.Tak właśnie postał bunt.Drugi policjant zdołał zastrzelić kilku innych kryminalistów jednak zginął z ręki pete'a. Tak o to nasz bohater wyszedł na wolność,obok miasteczka "Happy Hill".Ma on jednak pewną fobię którą można nazwać kanibalizmem (od tego wzięła się jego ksywka) gdyż lubi on zjadać ludzkie mięso,dokładniej kobiece.A więc wyruszamy na miłą rozpierduchę w miasteczku "Szczęśliwe Wzgórze".Gra ma taką "słodką" grafikę. Autorzy: Programowanie: Nikas Grafika:Nikas/PoxiPol Muzyka:Narazie nie ma Fabuła:Roy Brown? gra jest na podstawie piosenki http://www.youtube.com/watch?v=3uorSxiH3VE Screeny: http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete.png http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete2.png http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete_3.png http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete_logo.png http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete_4.png http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete_5.png http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete_6.png Gra jest robiona niby z nudów ale narazie jest to mój główny projekt póki nie robię tego z cekolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 KKKowcy mają dziwne głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Purepain Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Ma on jednak pewną fobię którą można nazwać kanibalizmem (od tego wzięła się jego ksywka) gdyż lubi on zjadać ludzkie mięso,dokładniej kobiece. Fobia=strach przed czymś o ile dobrze się orientuje, a poza tym gra może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Zamiast fobia powinno być słowo fetysz. Co do gry to kojarzy mi się z happy tree friends ;) Grafika schludna zobaczymy jak dźwięk i game play. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 9 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Zamiast fetysz powinno być skrzywienie psychiczne. Fajna grafika. Klimatyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 taa.. Gra się nieźle zapowiada, grafika jest spoko myślę, że gameplay też będzie :) Ps. Możesz objaśnić fabułę bo nie wielu jest w stanie słuchać piosenki i ją tłumaczyć od razu <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 ale wszystko jest opisane na górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 fajnie to wygląda, ładny klimacik, ciekawe jak gameplay. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Stork Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Jeżeli uda ci się wszystko ładnie zrobić (gamplay itd., bo grafika już przypadła mi do gustu :D) to ta gra będzie hitem xD Trzymam kciuki :bye1: Tak przy okazji, ta piosenka to chyba w trzecim Falloucie w radio leci :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 "Gra ma taką "słodką" grafikę" "on zjadać ludzkie mięso,dokładniej kobiece" he he idealna gra dla kobiet co do gry to Ciekawie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Mnie się podoba. Z niecierpliwością czekam na tą grę. Na razie wystawiam 4 :P 500post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 http://www.gmclan.org/uploader/1486/butcher_pete_efekty.png Dla tych co jeszcze nie widzieli ;p Będzie jezcze wstrząs ekranu przy wystrzale i wybuchach oraz bloom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Pamiętaj że Particli nie da się narysować w surface :P Chyba że się użyje screen_redraw() ale jest to strasznie nie wydajne ;< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Trochę ten cząsteczkowy wybuch nie pasuje do pikselkowego świata :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Zamieszczam filmik z gry, przedstawiający wybuch granatów,auta oraz strzały z shotguna ;) Pamiętajcie iż jest to jeszcze wczesna wersja gry.Ale i tak mam nadzieję że was jakoś zachęci! Szkoda tylko że nie mogłem nagrać dźwięków z gry bo z nimi jest w ogóle super-są świetnie dobrane.No ale za to jest jak by "główna piosenka" z gry ;) Animacje są słabe bo na razie nad nimi nie siedziałem, ponieważ schodzą na drugi plan,póki co. ! ENJOY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Ech, wybuchy trochę słabe jak i grafika. Chociaż czuje, że w tej grze jest pewien miły kilmacik :) Na razie oceniam na +3/5 bo filmik mało co pokazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Fajne ;) Trzymam na tol ze to wyjdzi :D O eksplozje to te które ci dałem :D mocna 4 ;) Chodzenie to masarka :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Napisałem że o animacje na razie nie dbam? I egzekutorze,czemu grafika jest tragiczna? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 14 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Jest dobra, tylko czemu wrak samochodu jest inaczej obrócony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Bo ominiety jest moment w ktorym wylatuje w powietrze i sie obraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 to jeszcze jest niedopracowane :P egzekutor musiał wystawić pałę ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Lol? Po pierwsze nie mówię, że grafika jest tragiczna tylko słaba (poucz się czytania) a po drugie grę oceniłem na 3 <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Nie liczy się to, że grafika powinna trzymać się klimatu, TRZEBA BLOOMA WIĘCEJ DAĆ! I BRĄZOWEGO! I JESZCZE WIĘCEJ BLOOMA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 bloom będzie na pewno i Ci o tym stasinku napisałem :) (chyba : o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Zapomniałem Ci napisać, że czasami posługuję się aronią i Carlosem Santana :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Ten wygląd wybuchu nie pasuje do reszty grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 miałem dać screena,jednak on nie oddaje tej już pięknej sieczki :D Zrobiłem kolejny filmik,szkoda że znów bez dźwięków :( Projekt ma się świetnie,teraz biorę się za animacje,PsichiX zaproponował mi użycie gmpsychics co da mi efekt rozwalania budynków i wylatujące w powietrze auta,powiem tyle....szykujcie się na szok ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Ja już nie mogę się doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Nie jest źle, ale jak już wspomniano wybuch nie pasuje do grafiki. I szkoda, że ekran trzęsie się tylko w kierunku lewego, dolnego rogu, a nie raz w prawo raz w lewo. Zapowiada się nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 wszystkie bronie z gry! :P bazooka może się zmieni i chyba karabin,na czarno to sekret do znalezienia, ale i tak imho miotacz ognia który jeszcze nie powstał to mój ulubieniec :D EDIT: poprawiłem kałacha i dodałem pistolet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi