pivot18 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam Zrobiłem z nudów przykład W którym obiekt jest w tym miejscu co myszka i pozwala to na chodzenie ... A z resztą sami zobaczycie xd https://gmclan.org/up4130_11_Przyklad_mapy.html Ciężko powiedzieć... Po prostu taki choćby GPS można w tym zrobić ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 WTF? To sie do niczego nie przyda... przynajmniej mi i myślę że innym tez nie. Po co dajesz coś takiego? 5 linijek kodu <_< Jak to mówi Dawwids: Pała. :) Nie oceniam bo nie ma co. Ale jeśli mam dostać warna to dam ocene 1-/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Hmm nie wiem czy to komus sie przyda wogole, ale mogłes sie bardiej postarac i chociaz ten przycisk w gornym lewym rogu tak zrobic zeby sie nie poruszał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Hmm nie wiem czy to komus sie przyda wogole, ale mogłes sie bardiej postarac i chociaz ten przycisk w gornym lewym rogu tak zrobic zeby sie nie poruszał. GML (draw) x = view_xview; y = view_yview; draw_sprite( sprite_index, 0, x, y ); I sie nie porusza. Przykład do d***. Nic z tego się nie da zrobić. Nonsens i w ogóle.. pała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Co to za śmieć. Przy przestawieniu gry na pełny ekran się chrzani, no i ten majtający się napis (!) 1/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jak to mówi Dawwids: Pała. :):> Eeej... ja jestem Dawidds... ;[ Co do przykładu, normalnie, dziwie się, że to mówię, ale spodziewałem się czegoś lepszego... ;| Albo inaczej - czegoś mniej kiczowatego. Spodziewałem się przykładu radaru, a tu jakiś szajs, który można napisać w 10 liniach kodu, na dodatek pseudo-hud nie nadąża za ekranem... Pała :) Hmmm... może zamiast listy top5 najlepszych gier zrobię listę top5 najgłupszych przykładów...? tydzień będzie zapełniona... ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Sorki ;P Dawidds :) W tydzień będzie zapełniona przez 1 tego samego autora :P Pivot rządzi! Pivot: ile robiłeś ten przykład?? Nie wątpliwie musiał być bardzo pracochłonny:D A gdzie ocena przykładu? Od oceny przykładu jest ten temat, nie od offtopowania. Warn za offtop. Minek E: Nie Lubieć Cięm. Dałem ocenę w 1 poście. Naucz się czytać. A i warny daje się czerwoną czcionką -.-. Klamka. Już CI poprawiłem na czerwony <foch> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 No to w takim razie zrobię Przykład bardziej podobny do radaru xd Skoro ten się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 lol jak przeczytałem 'GPS' to myslalem ze sie bedzie szlo i bedzie jakas laska mówić: skręć w lewo skręć w prawo zawróc a tu ekran za myszką lata i jakieś szopy są oraz pare drzewek.. nie wiem po co to ma byc.. mi sie tylko przydalo do tego bo looknąłem jak zrobic ruszanie ekranu za myszką i za to 3+/5 ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 nie wiem co to ma wspólnego z GPS (Global Positioning System)? to po prostu zwykłe poruszanie viewem po romie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 OMG Bardzo się postarałeś, Super przykład , jesteś super oblatany w GML i w ogóle przykład przydaje się do wszystkiego.... Pała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 kubal09 ty takiego czegos nawet bys nie zrobil a odnosisz sie tutaj jak jakiś doświadczony pro gml-owiec .. ba nawet jak twórca gmla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 kubal09 ty takiego czegos nawet bys nie zrobil a odnosisz sie tutaj jak jakiś doświadczony pro gml-owiec .. ba nawet jak twórca gmla ;] A kto zakłada 50 proc. tematów w pytania dla początkujących? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal09 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 kubal09 ty takiego czegos nawet bys nie zrobil a odnosisz sie tutaj jak jakiś doświadczony pro gml-owiec .. ba nawet jak twórca gmla ;] Nie...Wiem że bym nie zrobił ale no cóż. Gośc wystawił przykład więc mogę go krytykowac nie? A kto zakłada 50 proc. tematów w pytania dla początkujących? 47X...ehh. Michał - Zmieniam zdanie. Nie jestes 47xxxxx. Takim ***** to aż ty nie jesteś ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 47xx8 w pytania początkujących siedzi najwięcej ludzi - przejrzyj sobie.. np spójrz w pytania zaawansowanych: bedzie przeglądać góra 3-4 osoby a w p. począt. 8-12 osób tak po południu. więc w p. pocz. lepiej zakładać bo więcej ludzi i odpowie i szybciej.. no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Sory, że zaspamię, ale muszę odpowiedzieć. A bo nie. Np. ja jak przeglądam forum, to lecę tak: 1. Wchodzę w Pytania Początkujących 2. Jak zawsze jest tam masa tematów, a, że nie chce mi się wszystkich czytać, to przeglądam tylko te. które mają mało (do 3) odpowiedzi, ew. jakiś fajny, intrygujący temat :P 3. Wchodzę w pytania zaawansowane. 4. A, że tam jest b. mało tematów, przeglądam wszystkie. Co z tego, że Pytania Początkujących czyta więcej osób - nie dziw się. W PP jest 20-30x więcej tematów niż w PZ, na dodatek osoby, które go przeglądają są raczej tymi osobami, które nie pomagają, a same potrzebują pomocy :) A teraz już zamknij ten temat, bo jeszcze ktoś będzie chciał wrzucić swoje 10 groszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi