Darlix Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Rzeczywiście głupie pytanie. Każdy ma obowiązek napisać w jakim programie jest tworzona gra gdy nie jest ona tworzona w GM. Ale czy to coś zmieni jeśli sie dowiesz w jakim programie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Naprawdę zaskakujące pytanie ! :) Gra jest robiona w GM - a nie widać ? Gra przez ostatnie dwa miesiące szła żółwim tempem ale od sierpnia nie będę już miał tylu zajęć co teraz. Pamiętajcie że lato trwa do połowy września ^^ System statystyk jest już prawie ukończony, ale chyba obejdzie się bez screena. Myślę co by tu jeszcze napisać żeby nie zdradzać za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Według mnie ta gra będzie jeszcze hitem na YoYo Games (jak umieścicie), nie pod względem grafiki tylko możliwości GM'a, ja bym się śmiał gdyby sam Mark Overmars (czy jakoś tak :P ) się ździwić co można w jego programie zrobić :jezor: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Nie zabardzo rozumiem tekstu: " Nielinowa fabuła " rozwiń myśl . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 No chyba jasne. Że są różne zakończenia, które zależą od bohatera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Strategicznozręcznościowoprzygodowo gra :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Według mnie ta gra będzie jeszcze hitem na YoYo Games (jak umieścicie), nie pod względem grafiki tylko możliwości GM'a, ja bym się śmiał gdyby sam Mark Overmars (czy jakoś tak :P ) się ździwić co można w jego programie zrobić :jezor: . Na YoYo Games gra pojawi się na pewno. Jednak kilka miesięcy po wydaniu gry. Trzeba będzie załatać dziury, oraz przetłumaczyć grę na język angielski. (Jest nadzieja na język niemiecki) Nie zabardzo rozumiem tekstu: " Nielinowa fabuła " rozwiń myśl . Na każdy miesiąc jest określona liczba losowych zdarzeń, gdzie gracz ma wybór nawet do czterech różnych rozwiązań. Niektóre rozwiązania odblokowują następne zadania itd. Zakończenie w kampanii będzie jedno. W końcu to nie RPG lecz: Strategicznozręcznościowoprzygodowa gra Jak bym miał określić tak na oko procentowo jak to się przedstawia: 40% Tower Defence 25% Strategia 25% Gra zręcznościowa 10% RPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Wiedziałem, że tak się skończy z tymi grafikami. :) Cóż, proponuję poszukać na zagranicznych serwisach kilku, może coś się trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 W czym robisz grafikę? edit: Podeślij kilka wieżyczek czy coś,jakieś elementy,może to ulepsze albo zrobie na wzór od podstaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Tymon a może ty byś im zrobił te graficzki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Polecam fora photoshopa itp. Jeżeli ciekawie przedstawisz projekt to ktoś powinien się znaleźć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Losowe zdarzenia to nie jest nie lioniowosc - _- Jak mi Jakim dzisiaj powiedzial : obowiazuje przyczynowosc - skutkowa . Cos jest dla czegos , i to co zrobisz ma wplyw na to co sie stanie w przyszlosci , a skutki beda widoczne dlugi czas. To nie jest tak ze robisz losowy event ,a pozniej niewiem ,zaleznie od wyboru rozsmarujesz te biedne gobliny na 4 rozne sposoby . Przyklad nieliniowosci : Opcja 1 : Wybiles Gobliny Opcja 2 : Gobliny sie wycofaly i rusza na Ciebie z wieksza armia za iles tam lvl Opcja 3: Gobliny sie przylaczaja do CIebie Btw. Był jeden taki dobry tekst :) , że nie ma czegoś takiego jak nielioniowa gra , bo i tak zawsze zrobimy to co tworca przewidzial :> . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Czy ty grałeś w Gothic 3 :P ? Bardzo te zakończenia pasują do Gothic, ale tez gobliny...one są słabe... może coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To byl tylko przyklad na pokazanie tego co chcialem powiedziec :) Nie lubie Gothica . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Ziutt: Zagrasz - zobaczysz. Może nie napisałem tego dość czytelnie. Teraz jak bym chciał zmieniać grafiki to cudem by było skończyć w 2009... Zadanie: Narysujcie goblina rozmiar 5x9 Ma mieć dużo szczegółów ! No i ręka musi być oddzielną grafiką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Ej, Uzjel, w czym robisz grafikę do gry ?? Bo chya też coś musisz robić, albo w czym zrobiłeś tą sygnaturkę, (ten Turris) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To moj zły Goblin :) . Raczej nie do gry ,ale wrzucam jako zachete zeby inni zaczeli pokazywac swoje prace : Jej jakos sie skopala :( czekac zaraz editne Goblin bez rak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Śmiechowe rozmiary. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To moj zły Goblin :) . Raczej nie do gry ,ale wrzucam jako zachete zeby inni zaczeli pokazywac swoje prace : Jej jakos sie skopala :( czekac zaraz editne Goblin bez rak :) hahaha szegułów to on ma mnóstwo,zaraz wrzuce tu kilka grafik do twojej gry,chwila edit: drewniany motyw http://img253.imageshack.us/img253/958/drewnianymotwy.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Czytanie ze zrozumieniem sie klania :) Tymon > ,< Aaawww...swietny Goblin . Ale moj jest bardziej zły i tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Ej, Uzjel, w czym robisz grafikę do gry ?? Bo chya też coś musisz robić, albo w czym zrobiłeś tą sygnaturkę, (ten Turris) ?? Całą grafike do gry robie w bardzo trudnym i drogim programie zwanym: Paint A sygnaturka to tylko moja zabawa grafiką wektorową (Inscape chyba się zwał) To moj zły Goblin :) . Raczej nie do gry ,ale wrzucam jako zachete zeby inni zaczeli pokazywac swoje prace : Jej jakos sie skopala :( czekac zaraz editne Goblin bez rak :) Hehe :thumbsup: Śmiechowe rozmiary. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Tak, wiem. Jednak uważam, że powinieneś powiększyć wszystko ze 2 razy. Przewijanie mapy zawsze można dopisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Pierwszy raz czekam na grę, jakiegoś usera z forum :) , ej Uzjel! A ile kosztuje ten Paint, są jeszcze do jego jakieś kursy :P ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 specjalnie dla ciebie zrobiłem goblina co idzie http://img338.imageshack.us/img338/4645/go...dziestrip30.png a tak wygląda,zdjęcie z portretu pamięciowego http://img33.imageshack.us/img33/603/goblintfv.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Defnitywnie nie potrafisz czytać :) albo sprytnie udajesz... Narysujcie goblina rozmiar 5x9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Nice czekam z niecierpliwością :D Masz tu mojego goblina :> http://img35.imageshack.us/img35/8427/goblinl.gif Wiem że do d*** i jest głupi ale może się przyda xd przez wielkośc było ciężko ;P On ma animacje ale jej nie widać... odpal w gm'ie jak chcesz xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Jak widzicie nie jest łatwo robić grafiki do tej gry. Przyznaje się że dwa lata temu popełniłem błąd, którego teraz już nie naprawię. Dużo się od tamtej pory nauczyłem. Obiecuję, że jeżeli powstanie kontynuacja, to zatrudnię jakiegoś grafika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Masz może jakieś porównanie które pokazało by czego dokładnie byś oczekiwał od grafika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Kurde na prawdę nie mogę się doczekać tej gierki, ale zmień w twojej sygnaturce cień wieży, bo pada pod zupełnie innym kątem niż powinien. No i wymyśl coś zamiast tych brązowych kresek przy wieżach, bo to jest najgorsze w grafice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Czyli mój goblin nie przejdzie? D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi