Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dla mnie mogliby nad tym popracować w ciszy jeszcze ze 2 lata i zaskoczyć publikę możliwościami. Jak na razie między każdą nową generacją silnika jest coraz mniej czasu i coraz mniej zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jak na razie między każdą nową generacją silnika jest coraz mniej czasu i coraz mniej zmian.Wiesz, wszystkie drogi ze szczytu prowadzą tylko w dół. Serio, zrób screen z Crysisa i powiedz, co można jeszcze w tym silniku ulepszyć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 No nie wiem, kiedyś Crysis wydawał mi się fotorealistyczny, teraz na Very High już tekstury nie te, szczegółowość terenu niska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Studia Crytek pracują nad ulepszeniem grafiki, chcą dać wyższy poziom grafiki, a crysis 2 wyjdzie za ok 2 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja tam się nie mogę doczekać kiedy w grach będzie raycasting w czasie rzeczywistym. To będzie dopiero rewolucja. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 To se poczekasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ano, Source to bardzo porządny silnik. Trailer gry EYE pokazał, że mimo iż Source nie jest już pierwszej świeżości silnikiem, to ma na prawdę potężne możliwości i starczy jeszcze na parę dobrych lat. A Dark Messiah ? Postal 3 to co ? :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Dark Messiah to akurat gra sprzed paru lat. Miałem na myśli, że nadal jest wykorzystywany przy produkcji nowych gier i potrafią one zadziwić jakością grafiki, mimo, że Source parę latek już ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 W takim razie sam Postal 3 - a DM nawet dzisiaj prezentuje się rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 a DM nawet dzisiaj prezentuje się rewelacyjnie.Bez przesady. Wiekowość oprawy graficznej w tym przypadku widać, i to dość mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A tak z ciekawości ile kosztuje Source engine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 http://source.valvesoftware.com/licensing.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 I tak nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A tak z ciekawości ile kosztuje Source engine. Jest darmowy, bynajmniej przy produkcji modów. Anyway, wszyscy co mówią, że CE3 ma gorszą grafikę niż poprzednie wersje... Są ślepi. http://www.moddb.com/engines/cryengine-3/i...unity1#imagebox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 To można go ściągnąć? I z kąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Eh, nauczcie się używać słowa bynajmniej... Sorry za offtop, ale Bagno zastąp to słowo słowem "przynajmniej". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 To można go ściągnąć? I z kąd? Darmowy... Nie do końca. Musisz posiadać na niego licencję (czyt. Posiadać, którąś grę bazującą na Source). https://gmclan.org/up3370_6_sourcegames.html (FFs zapomniałem zainstalować SDK na tej instalce windy :P) https://gmclan.org/up3370_6_sdk.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Prosta sprawa - jak chcesz to możesz za darmo stworzyć cokolwiek w tym silniku, ale jest takie uzależnienie, że żeby to odpalić, użytkownik końcowy musi mieć Half-Life 2, Counter Strike Source, Day Of Defeat Source, Portal albo Team Fortress 2. Jest trochę gier tak wydawanych np.: DIPRIP, Zombie Panic Source, Insurgency czy Age Of Chivalry. Możesz też kupić licencję, żeby Twoja gra była osobnym produktem. Tak są wydane np. The Ship, Dark Messiah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Bez przesady. Wiekowość oprawy graficznej w tym przypadku widać, i to dość mocno. Znajdź mi innego fantasy fps'a z lepszą grafiką, trybem multi, ciekawą fabułą i taką fizyką (Nabijanie na kolce, kucie lodem podłogi - a moby ześlizgują się po niej i spadają w przepaść, odcięcie mostu w momencie, kiedy dużo przeciwników szarżuje na Ciebie, strzał lukiem w nogę takiego podparcia, które ma na sobie skrzynki/beczki, pizgasz błyskawicami w przeciwników którzy są w wodzie i wiele innych motywów) - Dla mnie jeden z najlepszych fps-ów w które grałem przez ostatnie 2-3 lata - a uwierz, gram całkiem sporo w ten gatunek. I nie gadaj, bo jest kilka lokacji które prezentują się ślicznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ależ ja nie uwłaczam tej grze w żaden sposób, stwierdzam tylko fakt. Poziom grafiki jest tam zacny, acz nie aż tak aby zaraz "ochać" i "achać". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Aj pięknie się nam zapowiada Crysis 2 z wymaganiami 2 razy większymi od poprzedniego ;) Ale grafika ładna całkiem, całkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Egz, co ty kur-wiesz o grach ? Jaki znów crysis 2 ? o_O edit : aha no i ten teges... grafika całkiem całkiem ? lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ej żalu na tym silniku robią teraz Crysisa 2 jakbyś nie wiedział ;/ Totalny owned Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 no ziom spox elo kox men joł zczai kul own he ch he hejl łofnet nom z tego co mi wiadomo nie pracują na crysisem dwójeczką, tylko zapowiedzieli jakiś czas temu inną grę, w innym świecie i o innej tematyce. Kawałek świata widoczny na trailerze. nom ehe kox men spoko ownd men no joł elo edit: ano i mnie pomyliłeś z kimś łegzjetjutjosie edit2: men joł owned czekam na riposte no co ehe men Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=WMZEO3z4maE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Fallord ty się dobrze czujesz? Przecież widać nawet na tym trailerze, że jest skafander z jedynki. A po za tym niedawno była zapowiedź Crysisa 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ya, dobrze się czuję. Co z tego, że skafander z jedynki, skoro prezentują sceny i wszystko z jedynki, tylko z nowymi efektami graficznymi ? też mi odpowiedź. A Crysisa to i trójkę zapowiadali wiesz ? No ale co z tego. Postanowili robić nową grę, nie pamiętam tytułu ale chyba oficjalnie ją zapowiadali. Te lokacje przypominające UE3 to właśnie ich ta nowa gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Aj pięknie się nam zapowiada Crysis 2 z wymaganiami 2 razy większymi od poprzedniegoWtf, przecież cały sens trzeciego silnika to właśnie optymalizacja XDDD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Oj ludzie ludzie nic się nie znacie. Optymalizacja i owszem ma być ale grafika też ma być lepsza więc kij z optymalizacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 bez optymalizacji grafika moze isc sie kochac na lepszych sprzetach. Crytek stawia na dobre efekty nawet na sprzecie 3 lata wstecz, a wiec dla nich optymalizacja ma najwieksze znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi