Hubi94 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam ! Ściągnełem sobie niedawno GameMakera. Czytałem że programik fajny ale niepotrafie sie nim obsługiwać bo jest dużo funkcji które są dla mnie nie jasne. Chciałbym prosic o krótki opis jak sie obsługiwać GameMakerem i jak stworzyć mini grę 2D i 3D :) Z Góry Dzięki ;) PzDr !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Podstawowe pytanie: w jakim stopniu znasz angielski? (odpowiedz szczerze bo od tego zalezy jakie przyklady bedziemy mogli Ci podeslac :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzin12 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Po pierwsze : Witam ;P Po drugie : Faq , dokumentacja , artykuły i przykłady Po trzecie : Miłego czytania :D Aha i nie bierz się na początku za 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi94 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Jestem w grupie zaawansowanej i z anglika mam 3/4 to nawet dobrze nie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 to zależy w której klasie jesteś :D:D PsychiX ty nie miałeś gdzieś jechać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi94 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 2 gim pasi ??? Wiec zmienmy tem i czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w tym programie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 to zależy w której klasie jesteś :D:D PsychiX ty nie miałeś gdzieś jechać?? Prima Aprilis czopeczku koffany. A co do pytania autora, to porób sobie kacz de klałny, a potem poćwicz platformówki (grawitację weź z FAQ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Po 1 : przeczytaj regulamin Po 2(tak jak mówił Tuzin12 looknij na: Faq i Dokumentacja i Arty i Example Po 3: Ściągnij sobie Action Decodera: TUTAJ przetłumaczy ci on klocki na kod(dobra dla początkujących (sam z tego kiedyś korzystałem ) 2 gim pasi ??? Wiec zmienmy tem i czy moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w tym programie ??? a wiec w tym programie chodzi o to ze tworzysz sobie Sprity(obrazki) potem obiekty którym przypisujesz te sprity następnie dajesz tym obiektom akcje(np ze przy naciśnięciu LPM on się usuwa) itp później ustawiasz to w Room(na planszy na której będzie się odgrywała akcja) i odpalasz ;] jak wszystko zrobiłeś dobrze to gra powinna zadziałać;] PAMIĘTAJ ZE NIKT ZA CIEBIE GRY NIE ZROBI jak wymyślę coś jeszcze to się dopisze w Edit ;] Prima Aprilis czopeczku koffany. ................ ufff ;] xD dałem się nabrać xD ten temat był taki długi ze nie wierzyłem ze mu się chciano pisać to wszystko dla beki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 2 gim to jest przedszkole jeszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Jestem w grupie zaawansowanej i z anglika mam 3/4 to nawet dobrze nie ??? A powiedz, czy ocena świadczy czy ktoś naprawdę dobrze UMIE angielski? No sorry, u mnie dużo ludzi ma 5 na koniec roku, ale rozmowy po angielsku z nimi nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Wysunę cokolwiek ryzykowne stwierdzenie, że ten użytkownik to prowokacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 2 gim to jest przedszkole jeszcze :) Co O.o A 4 Klasa podstawówki to przed przedszkole jest? O.o Wystarczy Pan Wujek GOogle co nie? Poszuwaksz... Pokombinujesz... Gdyby nie to to by mnie tu nie było xD Moja pierwsza gra :boxed: Hit the mouse... (umarłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A 4 Klasa podstawówki to przed przedszkole jest? O.o Ojtyty, 4 klasa to jeszcze przedporodowka. (umarłem) Yes Yes YES! Prosze cie pomysl zanim cos napiszesz. A co do Hubiego. Witaj na GMC :) 775 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi94 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ok dzieki wam ! Już zajarzyłem ;pppp Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy mógłbym np. zrobić grę którą mogę wstawić na różne stronki internetowe takie jak min.Giercownia.pl, CDA.pl czy miniclip.pl ???? Thx :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Tak. Wystarczy, że umiesz pisać gry we Flashu ^^ Gnysiu, ja jestem w 3 gim i angielski umiem b.dobrze :P Chociaż w sumie to pewnie zasługa wyjazdów za granicę, bo poziom reszty klasy jest żenujący... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 sam game maker nie oferuje takiej możliwości... Alem może są jakieś konwertery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 @Up - Ta, po co sie uczyc flasha skoro mozna wszystko zwalic na nieistnejace konwertery. @Nobody - Ja jestem w 10 klasie a moj angielski jest znacznie lepszy od angielskiego najlepszych 3 gimnazjalistow,przecie wiedza nie tylko zalezy od wieku, chyba ze w polsce nikomu nie chce sie uczyc samemu. Polecam Adobe Schokwave oraz Adobe flash, pierwszy jest trudniejszy ale efekt jest lepszy, a we flashu mozna latwo oszukiwac, oraz jest to program glownie do animacji. Jak szybko i jak latwo sie nauczysz, zalezy od teago jak dobrze znasz angielski, prawie wszystkie istniejace jezyki sa oparrte na komendach w jezyku angielskim. 778 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi94 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Acha Thx :) Sciagne se te 2 Adobe i zobacze ktory jest lepszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi