XxMichałxX Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Jak zrobic if place_free(przedemna) czyli direction sie wciaz zmienia i czy przed nosem w ta strone w ktora ide cos nie stoi jak to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 GML place_free( x + lengthdir_x( 1, direction ), y + lengthdir_y( 1, direction ) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Bądź place_free( x + lengthdir_x( speed, direction ), y + lengthdir_y( speed, direction ) ) bo nie wiem, o co Ci dokładnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 bo gostka gonią zombiaki i w końcu sie robi tak ze one na siebie wchodzą i jest w jednym zombiaku 1000 a tak to nie będą na siebie wchodzić.. moze.. edit: zaraz dam screena edit2: https://gmclan.org/up5208_6_lolz.html nie chce zeby te zombi na siebie nachodziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 zaznacz solid potworom i mp_potential_step(o_gracz.x,o_gracz.y,spd,false); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 to teraz jak mnie dotkną to sie nie mgoe ruszyc edit: bo mam chodzenie z warunkiem if place free, a nie da sie innaczej tego zrobic? edit2: i teraz boty to sie w kółko kręcą i ustawilem speed 2 a biegaja szybciej odemnie a ja mam prdk 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 spróbuj: GML if ( place_meeting( x + lengthdir_x( 5, direction ), y + lengthdir_y( 5, direction ) , all ) speed = 5 else speed = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 teraz bot stoi w miejscu tylko kawalek skoczy jak go pod jakims kątem z pocisku trafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 zapomniałem dodać przeczenia xD GML if ( not place_meeting( x + lengthdir_x( 5, direction ), y + lengthdir_y( 5, direction ) , all ) speed = 5 else speed = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 i zapomniałes na koniec dac nawiasa :P zaraz sprawdze w edicie napisze czy dziala edit: dziala, tylko ze są obiekty od krwi i boty sie na nich zatrzymują.. to są obiekty o_krew i o_flegma .. moze w twoim kodzie z all zmienic na solid czy jakos tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 nie dawaj im solid bo się zatną. Zrób patenta, przypisz go hero i potworkow i wstaw jego nazwę w kod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 nie dawaj im solid bo się zatną. Zrób patenta, przypisz go hero i potworkow i wstaw jego nazwę w kod :) parenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 to może w kolizji potwora z potworem: GML x+=lengthdir_x(2,point_direction(other.x,other.y,x,y)) y+=lengthdir_y(2,point_direction(other.x,other.y,x,y)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 dobra juz mam tylko teraz bym chcial takie cos: jest taki jakby labirynt i boty mają isc do mnie ale nie ze sie pchają na sciane i nie mogą przejsc tylko mają omijać te ściany.. myslalem ze moze uzyc move_toward z omijaniem ale nie wiem jaki jest na to kod i wgl.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi