Dragon Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Kiedyś dostałem książkę "Symfonia C++ Standard" Jerzego Grębosza (2 tomy) i na okładce jest napisane: "Projektowanie w języku C++ orientowane obiektowo" Zdjęcie I chodzi mi o te słowa "Orientowane Obiektowo" by ktoś mi wyjaśnij co to znaczy?? Proszę :unsure: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Tak trywialnie tłumacząc to znaczy, że z użyciem obiektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Sorki, ale może trochę jaśniej :unsure: , bo niedokładnie wiem o co chodzi... :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Nie chcę cię zniechęcać, ale IMO w twoim wieku będziesz miał duże problemy ze zrozumieniem tej książki :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 No :P Poza tym czytałem ją i nie polecam. "W tonacji C++" to dużo lepsza książka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Nie chcę cię zniechęcać, ale IMO w twoim wieku będziesz miał duże problemy ze zrozumieniem tej książki :< Pewnie nawet nie widziałeś tej książki na oczy :) Książka jest napisana w prostym, przystępnym języku, nie powinno być większych trudności ze zrozumieniem zawartej w niej treści :) Jeśli chcesz się dowiedzieć co to jest programowanie obiektowe, zacznij tą książkę czytać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgadzam sie z Konradem. Ta ksiazka jest dla kazdego, latwa w zrozumieniu i sa pokazane kawalki programow gdzie mozna uzywac funkcji, operatorow itp. Orientowany obiektowo C++ jest najnowsza wersja tego jezyka ktora wciaz podlega modyfikacjom. I taka mala uwaga: oszczedz czas i nie czytaj tego co napisal autor bo troche tego jest. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 No właśnie ja też kupiłem sobie tę książkę tylko mi jeszcze nie doszła i nie jestem do końca pewien czy dobrze zrobiłem bo kompletnie się nie znam na c++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Książka jest całkiem przystępna i nauczy Cię podstaw języka. Programowania musisz nauczyć się sam a to już zależy tylko od twoich ambicji, samozaparcia i odrobiny talentu. Żadna książka w tym Ci nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ja mam jeszcze jedno pytanie, chciałbym wiedzieć czy jak przeczytam te 2 tomy, to będę umiał napisać chociaż jakąś grę?? Bo chciałbym zrobić :unsure: . EDIT: Mam jeszcze jedno pytanko :unsure: (chyba się nie gniewacie... ) Na święta dostałem książkę Programowanie Gier dla Nastolatków, a konkretniej o programowanie w blitz basic'u i nie wiem czy uczyć się tego języka czy się opłaca... Szczegóły: http://www.lideria.pl/Programowanie-gier-d...opis?nr=37273#o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pental Stary Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Nie jesteśmy jasnowidzami - skąd takie rzeczy możemy wiedzieć? C++ to nie Game Maker, jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś - zostań przy GMie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Jeśli oprócz czytania będziesz myślał i pisał własne twórcze programy to tak. Oczywiście chodzi o grę tylko w konsoli. Na coś już bardziej zaawansowanego potrzeba czegoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Książka nie opisuje programowania gier, musisz się sam tego nauczyć z tutoriali ( np. z internetu ) lub kupić jeszcze jedną książkę skierowaną właśnie w tę stronę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Żeby napisać gierke z grafiką będziesz musiał nauczyć się jakiejć biblioteki graficznej. A orientowane obiektowo, czyli używając klas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 @Tiger Lepiej szkol się w C++, na początku nic ciekawego nie zrobisz ale potem będzie dużo lepiej. Jak dla mnie wszystkie książki typu "Programowanie Gier dla Dzieci/Nastolatków" "Zrób grę w 5 minut!" itd to porażka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Farkraj, powiedz że: "Od zera do gier kodera" też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi