bartas Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Jak zrobić żeby wróg się chował za osłoną? Mam tak że sie chowa ale w tym samym miejscu więc jakby player był obok niego to i tak by się chował w tym samym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Daj playerowi depth 1, a osłonie depth -1. Depthy masz w edycji obiektu z lewej strony. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 nie potrafię sobie tego wyobrazić.. Jaki rzut? weź lepiej narysuj w paincie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Eee, ale o czym wy mówicie? Ja mam taki kod żeby wróg chowal się za osłoną w jednym miejscu, a chodzi o to żeby chował sie tak zeby player go nie widzial oO a wy mi tu o depth ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 No cóż, zrozumieli, że ma być niewidoczny xD Wiesz co, nie wiemy jaki masz kod, jaki jest widok gry i ogólnie są setki uwarunkowań których nie znamy, a które mogą mieć wpływ na podpowiedź... podaj więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Widok top-down. Podawać kod? Mi raczej chodziło o to żebyście mi powiedzieli jak to zrobić (myślałem ale nie mam pomysłu) a kod sobie sam zrobie, ew. gotowy kod bym sobie dopisał :) EDIT: mam w kodzie tak żeby wróg losował czy ma wyjść zza zasłony czy siedzieć tam, to działa tylko że nawet jak stoje obok niego to on sie kitra w tym samym miejscu co zaprogramowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 możesz wylosować punkt naprzeciwko gracza, względem jakiegoś obiektu, tak, żeby postać chowała się po okręgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi