Malaczek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Wziąłem przykład z https://gmclan.org/index.php?pliki=4 Łatwe, proste w obsłudze menu i wszystko ładnie tylko nie wiem jak zrobić, aby pod Opcje (co zamieniłem na instrukcja) dać Game Information. Proszę o pomoc. @Edit, a i jak wczytać zapisaną grę w tym menu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zamienić game_restart() na show_info() ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dziękuję :thumbsup: To już jeden problem z głowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Pod inny przycisk wstaw 'game_load("jakasnazwapliku.sav")' piszę z pamięci, game_save nie używam już od 2 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Wskakuje mi błąd ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Create Event for object tester: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 3: menu_set_actions('room_goto_next()','game_load("savegame.sav")'','show_info()','game_end()') at position 65: Symbol , or ) expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Przy load game masz 2 apostrofy na końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 FATAL ERROR in action number 1 of Create Event for object tester: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 3: menu_set_actions('room_goto_next()','game_load("savegame.sav")()' ','show_info()','game_end()') at position 68: Symbol , or ) expected. LUB ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Create Event for object tester: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 3: menu_set_actions('room_goto_next()','game_load "savegame.sav"()' ','show_info()','game_end()') at position 67: Symbol , or ) expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 GML menu_set_actions( 'room_goto_next()' , 'game_load("savegame.sav")' , 'show_info()' , 'game_end()' ) miałeś o ()' za dużo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ale znów nie działa Wczytaj :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Umówmy się tak: jak wyskoczy błąd, to od razu podajesz treść, inaczej się nie dogadamy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 No jak nie zapiszesz gry to i wczytaj nie zadziała ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 no własnie. musisz mieć plik zasavowany. egzystencja plikow, zmiennych to są najczęstrze sprawy, a zarazem najprostrze o ktorych zapominamy, ktore pomijamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ale ja zapisałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Ale ja zapisałem ;/ - Kiedy wciśniesz F5, to wtedy odczytasz takiego save'a za pomocą F6 i nie będzie miał nazwy savegame.sav. - Na pewno dobrze zrobiłeś save? Tak powinna wyglądać komenda do sejwowania, jeśli chcesz ją odczytać jak wyżej. GML game_save("savegame.sav"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Dziękuję! Już wszystko okay :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi