LoseKK Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Posiadam problem, stworzyłem plansze do gry wyścigowej(na tryb swobodny). Plansza ma wymiary 5000x5000 :blink: i ma 18,5 mb (o dziwo wersja niepokolorowana posiada ponad 60...). Gdy ładuję tego bacgrounda pokazuję mi się błąd: W magazynie brak miejsca na wykonanie tego polecenia. Można wiedzieć czemu i jak rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Może mało ram ?;] Najlepiej podziel background, czy tam plansze na 10 mniejszych i poskładaj w roomie :) wtedy będzie mniej pamięcio-żerne i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 ładuj obraz partiami, czyli podzielony na czesci, bo zadna karta graficzna nie wyswietli w GM takiej duzej grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Próbowałeś background_add? Żeby wczytywało z zewnątrz? Bez sensu jest wczytywać takiego backgrounda do GM'a - lepiej zrób tileseta i poustawiaj w roomie jego elementy. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 A jest jakiś sposób na szybsze podzielenie? Czy paintem/gimpem wycinać i wklejać do nowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 tzreba dzielić ręcznie. tu masz przykładowy przykład automatycznego wstawiania do rooma: https://gmclan.org/up1558_11_background_part.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoseKK Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zrobiłem 8 partów i 20 minut czekałem na załadowanie gry tylko po to by obejrzeć błąd :crying: . Czy zmienienie na np. 20 części poprawi to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jak dobrze napiszesz - to tak. Jak grałeś w almorę i byłeś w dungeonach, to właśnie tam tła były doczytywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi