Ryba24 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Tytuł: Polnoc poludnie Gatunek:: Strategia, Rpg trochę akcji Opis: Gra opowiada o konflikcie zbrojny w Stanach zjednoczonych, czyli o wojnie secesyjnej. W grze możemy wcielić się w Unionistów lub Konfederatów, ale myślę jeszcze nad wolna grą jako chłop, który walczy o swą ziemie i o koniec wojny. Najczęściej wykonujemy misje typu zanieś ważne dokumenty od dowódcy lub wkradnij się do obozu wroga i podpal ładownie z prochem lub zabij dowódcę. Trudniejsza sprawą jest walka w, bitwie bo przecież zabicie wroga to nie lada wyzwanie, kiedy się stoi naprzeciwko całego rządku wrogów gotowych do zabicia ciebie a w dodatku pod ostrzałem armat. Dlatego ta część gry zostanie w małym stopniu użyta jako główna część gry, ale w grze wolnej będzie można walczyć, kiedy się chce. Pomyślałem także o walce dowódcy, czyli wydajemy rozkazy i musimy zdobyć jakąś kluczową pozycję lub wygrać bitwę. Autorzy: Programowanie: Ryba24 Fabuła: Ryba24 Grafika: na razie brak całej Muzyka: na razie brak Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Grafika dosyć fajna, tyle że dałeś za mało opisu. Nie da się wywnioskować, jaka będzie gra, po 2 linijkach tekstu i screenie z samotnym chłopkiem pośród trawy. Na razie nie oceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 No wlasnie, na screenie malo widac, pozatym powinny byc conajmniej 2, opis tez jest skompy, powinien miec conajmniej 5 zdan ;/ . Ciezko oceniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zaraz dodam z bitwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Głupia ta bitwa :/ Wszyscy żołnierze wyglądają tak samo? Jak ich rozróżniać? Poza tym, kiczowate naboje. Tej grze jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo brakuje do tego, żeby była fajną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Wiem że tak samo wyglądają jeszcze nie zrobiłem wrogów tylko z Unii są żołnierze. A te naboje to tak tylko do przetestowania czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Mogłeś dać zapowiedź, jak już będziesz miał coś do zaprezentowania ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Gra w rozbudowie moge dać wersje testową poruszania się i strzelania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Test chodzenia i strzelania? Nie sądzisz, że to ciut wcześnie na zapowiedź? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Stycznia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nie róbcie zapowiedzi po dniu robienia gry, bo to się syf zrobi (i tak już jest). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Powiedz mi w którym miejscu napisał że grę robił 1 dzień? Co prawda za dużo tego tu nie ma, ale do wzoru się zastosował. A nie tak jak inni że za tydzień dodam screeny albo coś. A co do gry podoba mi się ludzik :) tylko rzeczywiście łyso wygląda sam w tej trawie, jednak mam nadzieję że gra ujrzy światło dzienne i będę miał okazję w nią zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Gra opowiada o konflikcie zbrojny w Stanach zjednoczonych, czyli o wojnie secesyjnej. Czyli spotkamy też Abrahama Lincolna? :D Co do screeenow widze ze troche dodales, jednak jeszcze troche za wczesnie zeby oceniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Mnie sie przypomniala gierka na amige ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mnie sie przypomniala gierka na amige ^^ Mnie też: http://en.wikipedia.org/wiki/North_and_South_(computer_game). Mam nadzieję, że ci rimejk wyjdzie, sam kiedyś robiłem coś podobnego, tyle, ze wzorowałem się na bitwach strategicznych z Suikodena 2. jak tego nie zrobisz to cię uduszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Oto nowe screeny z gry pracuję już nad pierwszą misją samouczkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Ryba24 dopisz do autorów gnyska,bo widzę że używasz jego przykładu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Dodam gnyska do credits oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Te namioty są pod złym kątem, chcesz to Ci zrobię jakieś lepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 A pod jakim powinny być?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Pod trochę innym, ale wystarczy że będą prosto, jak inne przedmioty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Może i masz racje moge go użyć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 I weź obróć te namioty na dole aby były "tylną ścianą" do gracza,chyba że tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Tak ma być bo ten obóz jest duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 28 Lutego 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Proszę, używaj do woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 @Ryba24 To zrób dwa rzędy namiotów, jedne tyłem a drugie przodem, tak będzie lepiej wyglądało (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 @up: to chyba Wojzax powinien zrobić xD @topic: gdybym nie przeczytał tematu to powiedział bym ci że mundury powinny być różne ;p, jak mniemam inspirujesz się grą o tym samym tytule, na amige, ale ona była bardziej rozbudowana niż same bitwy (nawet jeśli mówimy o jakiejś jej modyfikacji), czy twoja też taka będzie, przynajmniej do poziomu mapy ameryki- (zajmowania poszczególnych stanów jako bitew)? według mnie na ocenę jeszcze za wcześnie, jednak jak na razie dobrze się prezentuje, tylko staraj się nie mieszać stylów graficznych i rzutów (tzn to co z tym namiotem, niby ala pokemony, a tu jakiś izometryczny namiot ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 @@topic: gdybym nie przeczytał tematu to powiedział bym ci że mundury powinny być różne ;p, jak mniemam inspirujesz się grą o tym samym tytule, na amige, ale ona była bardziej rozbudowana niż same bitwy (nawet jeśli mówimy o jakiejś jej modyfikacji), czy twoja też taka będzie, przynajmniej do poziomu mapy ameryki- (zajmowania poszczególnych stanów jako bitew)? według mnie na ocenę jeszcze za wcześnie, jednak jak na razie dobrze się prezentuje, tylko staraj się nie mieszać stylów graficznych i rzutów (tzn to co z tym namiotem, niby ala pokemony, a tu jakiś izometryczny namiot ;) ) Żołnierze nie będą się różnic mundurami tylko rangami czyli inna ranga inny mundur. W sumie zastanawiam się czy wogle dodać bitwy.W grze będzie sterować jedną postacią więc bitwa była by dość trudna do przejścia. @up: to chyba Wojzax powinien zrobić xD Nie martw się poradzę sobie sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Żołnierze nie będą się różnic mundurami tylko rangami czyli inna ranga inny mundur. Czytaj to co napisałeś a potem wysyłaj posta :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Żołnierze tej samej rangi mają takie same mundury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 1 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Ale walka rzeczywiście nie wygląda zachęcająco na screenach. Zdecydowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi