Ryba24 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 GML if distance_to_object(object6)<200&&al=0 { switch ( round( random( 2 ) ) ) { case 0: alarm[0]=20; alarm[2]=35; break; case 1: alarm[0]=20; alarm[2]=35; break; case 2: alarm[1]=1; break; } } Jak zrobić by się te alarmy losowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 GML if distance_to_object(object6)<200 { if alarm[0]=-1 and alarm[1]=-1 and alarm[2]=-1 switch ( round( random( 2 ) ) ) { case 0: alarm[0]=20; alarm[2]=35; break; case 1: alarm[0]=20; alarm[2]=35; break; case 2: alarm[1]=1; break; } } Musisz zrozumieć, że jak coś robisz w stepie, to jest to ustalane co każde przejscie kodu, więc się nie zmniejszy. To tak jakbyś miał instrukcję: "Odłóż łyżkę, nabierz zupę na łyżkę" - w kółko. Nigdy się nie najesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 chodzi o to, że gdy się coś wylosuje to ustawia się alarm 1, a jak coś innego to alarm 0 i 2? GML var liczba; if alarm[0]=-1 && alarm[1]=-1 && alarm[2]=-1 { liczba = choose(0,1,1); switch(liczba) { case 0: alarm[1]=1;break; case 1: alarm[0]=20;alarm[2]=35;break; } } EDIT: Aaa, to to jest w stepie? nie zauważyłem xD ja takich kodów to nawalam wszędzie i po co sprawdzanie dwa razy tego samego alarmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 poprawiłem, literówka, można sie chyba domyśleć co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Gnysek dzięki wyszło mi strzelanie bez rozkazu. Ale mi trzeba, że wszystkie obiekty mają 1 z tych alarmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Masz tutaj przykład, kiedy alarm działa a kiedy nie: https://gmclan.org/up23_12_alarmy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Wystarczyło 1zmienną przeprawić dzięki gnysek. Wszystko działą. Gnysek jesteś admem więc może kiedyś zrobcie np. piwa za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi