Maximal Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Czasem gdy chcę włączyć grę, nad którą pracuję (nie ważne czy jest to plik gm6 czy też skompilowana gra) wyskakuje mi błąd: Unexpected error occured when running the game. Po czym gra odmawia uruchomienia. Lecz gdy zrestartuję komputer, moje dzieło pięknie śmiga :blink: Taka sytuacja występuje w bliżej nieokreślonych i nieregularnych odstępach czasowych. A mówiąc prościej, błąd wyskakuje czasami. O co tu chodzi? Czy to wina mojego słabego sprzętu (128mb ramu)? Czy można temu zapobiec? Czy lokówką można sie golić? Ekhm... tego ostatniego nie bieżcie pod uwagę :D No więc czekam na odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ja tam mam to samo, dlatego posłucham wypowiedzi ekspertów od GM :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ad. 1: Lodówką golić się nie można, aczkolwiek golenie lodówki jest dozwolone. Ad. 2: Też parę razy miałęm taki error, po czym zmieniałem drastycznie grę i z dumą oglądałem wyniki swojej rzekomej pracy po ponownym włączeniu kompa. Nie jestem pewien, ale powodem może być właśnie, jak już Maximal wspomniał, jakiś błąd zapisu/odczytu w pamięci RAM, której zawartość jest kasowana po resecie, co by wyjaśniało brak błędu po przerebootowaniu :P Inne wyjaśnienie nie przychodzi mi do głowy. EDIT: Zonk :P Poprawka do Ad. 1. : Ad. 1: Lokówką golić się nie można, aczkolwiek golenie lokówką jest dozwolone. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ad. 1: Lodówką golić się nie można, aczkolwiek golenie lodówki jest dozwolone. On mówił o lokówce, nie lodówce :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Widzę ze błąd jest dość znany :D I raczej nie można temu zapobiec? Cóż, trudno bedę w kółko walił w przycisk "reset" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 @Maximal: A jaki masz system? Bo np. ja mam to tylko na Win 98, na XP już nie mam tego błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Mam 98. Może to rzeczywiście przyczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja mam ten błąd na XP :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 31 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 No to już nie wiem o co chodzi :( PS: Jest juz do rozwiązania następny błąd, w napisanym przeze mnie tamacie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 ja mam 1 gb ramu procka intela 2,8 winde xp i tez czasammi mi taki błąd wyskakuje, czasami pomaga jak zapiszę go w innym miejscu najczęstszą przyczyną jest chyb jak zmieniam coś w przykładzie otwieranego z archiwum(rar). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 ja mam 1 gb ramu procka intela 2,8 winde xp i tez czasammi mi taki błąd wyskakuje, czasami pomaga jak zapiszę go w innym miejscu najczęstszą przyczyną jest chyb jak zmieniam coś w przykładzie otwieranego z archiwum(rar). Następnym razem zobacz kiedy został napisany ostatni post. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_woozie Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 a jeżeli ten blad dosć często się powtarza? Można temu jakoś zapobiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Jak widzisz, nie za bardzo =p Ja po prostu restartuję komputer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_woozie Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 hmm a jak mi to nic nie daje? tzn. wcozraj mialem taki bląd i dziś znowu. To jak teraz kompa zrestartuje będzie ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 A tego to już nie wiem, u mnie zawsze po restarcie błąd już nie występuje. Trzeba napisać petycje do YoYo Games, niech coś z tym zrobi ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A może macie wirusa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Mam Nortona więc to chyba nie możliwe :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Może być problem z tymczasową kompilacją gry związaną z nieprawidłowym załadowaniem pliku gamemaker.exe lub jego składników do pamięci RAM. Lub tylko z nieprawidłowym załadowaniem GM`a i jego części składowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 sprawdzie czasami procesy systemowe gdy macie taki błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 A co to da??? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi