BartekGMClan Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 @UP: CZYTAŁEŚ FABUŁĘ?!?!?! Bo nie sądzę. W grze wcielamy się w młodego żołnierza służb specjalnych który znalazł opuszczone bunkry w Austrii... HITLER PRZEŻYŁ DO DZIŚ!!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Hmm, niestety przezycie hitlera do dzisiejszych czasow musisz jakos wyjasnic w fabule, bo urodzil sie on rowne 100 lat przed moimi narodzinami, a wiec musialby żyć ponad 5 ćwierć wieków, a to jak na możliwości ludzkiego organizmu jest nieosiągalne. Ale można do gry wpleść wątek o szukaniu przez hitlera rasy Aryjskiej (co prawda według jego ideii byli oni wysokimi blondynami, a sam hitler byl ciemnowlosym kurduplem, wiec on jako asyryjczyk odpada). Ale mozesz zawsze nagiac to i wymyslec jak on mogl byc Asyryjczykiem i dla tego mogl przezyc tak dlugo. po prostu kombinuj tak, aby to wszystko mialo rece i nogi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Aryjczycy, nie Asyryjczycy... Poza tym Hitler+nazisci+okultyzm+superbronie daja tak wiele mozliwosci fabularnych ze muzg staje... wez poogladaj filmy z cyklu "Indiana Jones", poczytaj sobie komiksy o Hellboyu. Pograj w Bloodrayne, Wolfensteina, Ubersoldier. Przeczytaj "Zapach szkla" Ziemianskiego. itd. Bo fabule masz zabujczą: Idzie sobie koles, znajduje bunkier (ciekawe - nikt go wczesniej nie znalazl?), a w srodku znajduje ubersoldierow hitlera (zostawmy w spokoju juz to co jedli od czasu zakonczenia wojny, zreszta to tez mozna by dodac do fabuly - szukamy zaginionych mieszkancow wioski a znajdujemy zolnierzy-kanibali). Jesli chodzi o zarzut zbytniej labiryntowosci - staraj sie przedewszystkim nie dopuszczac aby sciany nie mialy grubosci (widac to na screenie), zrob tak jak w wolfensteinie 3d - gra odrazu zyska lepszy wyglad. Poza tym gracze lubia niespodzianki - zaskocz czyms - wrogiem ktory po smierci wybuchnie, zmieni sie w 2 mniejszych, rozsypie sie na okolo tworzac pole minowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 5 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Myślę że już nie będzie nowej wersji bunkra. Może po nowym roku zacznę robić jakąś grę na tym silniku. Wtedy postaram się już to zrobić porządnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Celownik to jedna z lepszych rzeczy w strzelankach. LoL Błąd to jedna z noobskich rzeczy w strzelankach widoku z pierwszej osoby. Jak tylko da się wyłączyć w jakiejś tego typu gry celownik to od razu wyłaczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiaż Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Szajs nie mega szajs. Wszystko zerżnięte z przykładu.Broń to G36c z Call of Duty 4 Modern Warfar. Tuxman / z pięciu. Czyli 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 @UP: Co ty tam widzisz skopiowane z przykładu? Tylko jest system pokazywania tekstur. Reszta jest moja (no i trochę PsichiXa :D). Zresztą odezwał się- ten co nawet nie umie zrobić pacmana, bo ci musiał wszystko Egzekutor pisać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Największa różnica przykładu na którym się wzorował Bartek i jego gra to mouse lock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getStringFromObject Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Jesli chodzi o fabule, to mozna by sie zasugerowac "Hellsingiem". Calkiem zgrabny pomysl na przywrocenie nazizmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Masz napisane w pierwszym poście, tak samo jak w credits: Cytuję: Czyżbyś tego nie zauważył? Pisze PsychiX -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Mi też się mylił nick PsichiX'a, do pory, w której nie dodałem go do znajomych xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Nawet, nawet :) Plusy : 3d Ładne Teksturki :D :) :P Fajne dźwięki Minusy Brak muzyki, a bynajmniej nie słyszałem Takie troche to to dziwne i sztywne :/ Gra dobra, czekam na kolejne wersje, mam nadzieje, że będą :) Daję 3,5/5 ~ 4/5 =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 hehe gra straszna można zawału dostać jak coś ci wyskoczy xd to powinno być 17+ :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Jakby było 17+, to większość ludzi z tego forum nie mogło by grać w nią, więc jak moglibyście ocenić? :P Bartek, lepiej zrób poradnik i mapę, bo tak, to nie da się połapać w labirynto-bunkrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ja tu nie wiedzę nic strasznego XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SharkyWTB Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 jak zrobiłeś ilość naboji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Tak mi się wydaje, że użył zmiennych <_<. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ha jako pierwszy ukończyłem Bunkier! Może i gra nie zasługuje na ocenę 5. Ale mam dziś taki kaprys i stawiam 5. :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Ja ją jako pierwszy ukończyłem bo ten co zrobił tę grę mieszka obok mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ja ją jako pierwszy ukończyłem bo ten co zrobił tę grę mieszka obok mnie :) A ja jestem czuk noris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 @UP & 2UP: Panowie - od kłótni macie PM, gg, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Przecież Egzekutor jest sąsiadem BartkaGMClana. Co ty gadasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Skoro są sąsiadami, to niech rozmawiają przez ścianę, a nie przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 @UP: Skoro tak sądzisz, to dlaczego ty przegadujesz się z rodzeństwem na forum? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 29 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 I tu się mylisz, bo ja wcale się nie przegaduję z rodzeństwem na forum. Widziałeś, żebym ja pisał posty do Dziab albo mallo? Ja się nie mieszam w ich posty i shouty. Wracajmy do tematu. Może by nieco zmniejszyć trudność gry, bo na razie ci super-szybcy ibersoldaci mogą zabić człowieka w jednej chwili a ten nawet nie będzie wiedział o co biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 no ładnie, ładnie... ja się wystraszyłem tych, tych... tego czegoś XD, aż z krzesła spadłem :huh: PLUSY: + Ładne tekstury (gdzie ty je znalazłeś ? na google nie moge takich znalezc! <joke>) + Strrrrraszne... + Zapiera oddech w piersiach MINUSY: - Wygląda na przerobiony przykład z yoyogames :huh: (sam się bawiłem, więc wiem ;) ) - Grafika przeciwników - ludzie, oni są strrrraszni - za trudna... :crying: No, jezieli to jest PEŁNA WERSJA to czekam na sequela, bo ta zasługuje na 3/5 :confused: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 @Xivior: Przecież masz napisane w helpie gry że działa na silniku Marka Overmarsa. On niczego nie ukrywa. To chyba lepiej. Niektórzy ludzie przerabiają przykłady na żywca i się nie przyznają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Gra nawet fajna, dam 4/5 tylko dodaj celownik i gdybyś umiał to zrób grubsze ściany, bo głupio wygląda jak są takie chude ;) . Pozdr. Tiger! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 DB STUDIO PRESENTS: Bunkier SS- The North Section 13+ Gra Bunkier SS- The North Section jest tak jakby drugą częścią Bunkra SS. Z racji tego, że powstało mało path'ów i aktualizacji, gra jest zaliczana do wersji 1.2 Bunkra SS. W grze zostało zmienione: *Praktycznie wszystkie grafiki *Dodane strzelanie przeciwników *Bunkier nie jest już "labiryntem" *Zmienione etapy i końcówka gry (nie goni nas już hitler :jezor: ) *Wstęp gry, menu i końcówka gry Gra nie przypomina już labiryntu, co nie znaczy, że jest choć trochę łatwiejsza. Wg. mnie, wręcz przeciwnie, jest jeszcze trudniejsza. W tej wersji gry zastosowany został nowy silnik: X-Quad, jednak w tej wersji nie został użyty żaden z dodatków engine'a. Dopiero w przyszłości zostaną pokazane jego możliwości :) . Nie robiłem screenshotów, sami zobaczcie, czy gra jest warta zachodu :D Download:Bunkier SS- The North Section Rozmiar pliku: 4,6 MB Pozdrowienia od całej ekipy DB Studio! I Szczęśliwego nowego roku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Hmm, musze przyznac ze nawet fajna ta przerobiona wersja, szkoda ze zapisywac stanu gry przy przejsciu przez drzwi nie mozna. Ale w porownaniu do poprzedniej wersji jest o wiele lepsza. zdecydowane 4/5 (gdyz po przejsciu 1 levelu w kazdym kolejnym slychac ten sam loopowany fragment krzyku, ktory zdecydowanie lepiej brzmial by przy akcji gdy w poblizu znajdzie sie jakis zolnierz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi