Radio14 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Witam. Mam pytanie. Jak zrobić aby losowało mi sprita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 GML randomize(); sprite_index = choose(sprite1, sprite2 itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wutwut? Randomize? To nie C++. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Przecież ta funkcja istnieje. Nie byłem pewien czy przed choose trzeba dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wyskakuje błąd; ----------------------- FATAL ERROR in action number 1 of Draw Event for object object86: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: randomize(); at position 1: Unknown function or script: randomize ---------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 @Harv: Owszem, istnieje, ale wykorzystuje się ją tylko w określonych przypadkach, kiedy chcemy wygenerować nowe ziarno losowości. Normalnie ta funkcja jest automatycznie wywoływana przy starcie gry, wiec nie ma potrzeby jej potem używać. @Radio14: Pewnie korzystasz z GM6, hę? Tak czy owak, wywal randomize(); . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wywaliłem, to wogóle nie ma tych obrazków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 A wrzuciłeś to w Create obiektu i wpisałeś nazwy istniejących sprite'ów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Wrzuciłem w draw. EDIT: W create działa, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Źle wrzuciłeś. Wrzuć w Create! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 i usuń event draw, bo wyłączasz automatyczne rysowanie spritów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi